Продаж землі на Кіровоградщині приніс у бюджет більше 10 млн грн

За одинадцять місяців поточного року у Кіровоградській області до бюджетів спрямували 10,699 млн грн від продажу земельних ділянок та прав на них. Фінансовий ресурс місцеві громади можуть використати на реалізацію соціальних та інфраструктурних програм розвитку. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Під об’єктами нерухомого майна продали 52 земельні ділянки державної та комунальної власності несільськогосподарського призначення. Загальна площа землі складає 21,1 гектара. Бюджети різних рівнів отримали 9,11 млн грн надходжень.

У 2015 році землевпорядники провели 39 земельних аукціонів. На торгах інвестори придбали права оренди на 63 земельні ділянки загальною площею 581,5 гектара. Сумарний обсяг орендної плати, яка щорічно надходитиме до бюджетів регіону, становить 1,522 млн. гривень.

Органи місцевого самоврядування продали п’ять земельних ділянок комунальної власності. Загальна площа земель – 1,65 гектара. Продаж ділянок здійснили за 812,35 тис. гривень.

Довідково.

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар