Кіровоградська податкова нагадує Дідам Морозам та Снігуронькам про декларації

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує про особливості оподаткування винагороди Діда Мороза, Снігуроньки та інших казкових персонажів під час їх участі у святкуванні Нового року і Різдвяних свят – повідомляють Першій електронній газеті у прес-службі Кіровоградської ОДПІ.

Вказані фізичні особи сплачують податок згідно з нормами Податкового кодексу і його розмір залежить від статусу цих громадян: здійснюють вони діяльність як приватні підприємці чи працюють за цивільно-правовим договором з іншими платниками податків.

У разі надання таких послуг у межах підприємницької діяльності податок сплачується залежно від обраної системи оподаткування.

У разі отримання доходів, які не оподатковувалися при виплаті, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15% та/або 20% в залежності від розміру доходу.

Слід зазначити, що доходи, отримані у поточному році, необхідно задекларувати до 1 травня 2016 року, а доходи, отримані вже в 2016 році – до 1 травня 2017 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар