У Кропивницькому попрощалися із загиблим на Донбасі Ігорем Французаном

Сьогодні, 14 травня, на Алеї Слави Рівнянського кладовища відбулося прощання з молодшим сержантом 37-го окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя» із Кропивницького Ігорем Французаном, який загинув на Донбасі.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Попрощатися з військовим прийшли його рідні та друзі, військові побратими, представники обласної та міської влади і просто небайдужі містяни.

“Коли у квітні 2017 року ми відправляли Ігоря на військову службу за контрактом – це була дійсно щира, добра людина, яка у будь-який момент була готова прийти на допомогу, – говорить військовий комісар Андрій Гриценко. – Він був патріотом, героєм, справжнім чоловіком. Світла пам’ять про нього буде вічно жити у наших серцях”.

1

Тимчасово виконуючий обов’язки командира зенітного артилерійського взводу Леонід Жалдак зазначив, що Ігор Французан не дожив 2,5 місяця до свого 42-го року народження.

“Мені, як командиру і другу Ігоря, важко усвідомити, що більше ніколи не вдасться його побачити. Його завжди вирізняли за доброту, старанність, прагнення все доводити до кінця, бути першим у всьому. І ось він віддав своє життя за України і тих, хто чекав його вдома. Ігор, пробач мене, що у ту рокову хвилину я не був поруч і не зміг тебе прикрити. Герої не вмирають…”

10

Спільну молитву за Ігорем Французаном провів єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

“Важко підібрати слова втіхи для матері, тому що це не правильно, коли батьки хоронять своїх дітей. Так не має бути. Ігор гідно завершив своє життя і приніс нам урок. Великий урок для того, аби кожен порозмірковував над своїм життям. Змінимо свою байдужість на жертовність чи продовжимо жити так, як наче нічого не сталося? Нехай приклад Ігоря спонукатиме нас до добрих справ. Подякуймо йому за подвиг. І в пам’ять про нього всі ми маємо жити так, щоб нам не було соромно ні перед своїми дітьми, ні перед загиблими воїнами, які відійшли у вічність”.

6

Ігор Леонтійович Французан народився 27 серпня 1976 року в селі Пенькіно Новомиргородського району Кіровоградської області. Закінчив Пастирську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, пройшов військову строкову службу.

У серпні 2015 року Ігор Французан був призваний по мобілізації до Кіровоградського Об’єднаного міського військового комісаріату.

Із квітня 2017 року підписав контракт із Збройними Силами України з подальшим направленням у зону проведення антитерористичної операції, був молодшим сержантом- командиром відділення зенітного артилерійського взводу військової частини А3137.

Загинув Ігор Французан 6 червня 2018 року в Донецькій області під час бойових дій. Він отримав не сумісні з життям рани.

2

3

4

5

7

8

9

11

12

13

14

15

16

Поширити:

Залишити коментар:

коментар