8 медзакладів Кіровоградщини отримали понад 1000 тестів для діагностики ВІЛ

© antiaids.org

Вісім пілотних закладів охорони здоров’я Кіровоградщини, що працюють над зупиненням епідемії ВІЛ, отримали 1 279 тестів для діагностики ВІЛ.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

“Ми прагнемо покращити доступ людей, що живуть з ВІЛ, та людей, які мають високі ризики бути інфікованими, до якісних послуг з профілактики та лікування цієї хвороби. Тому найперше наше завдання – максимально виявити людей, які мають ВІЛ, але не володіють інформацією, як жити з цією хворобою. Наші соціальні працівники беруть під супровід ВІЛ-позитивних пацієнтів, пояснюють, як жити з ВІЛ і бути безпечними для себе та суспільства. Власне, всі заходи проекту вплинуть на те, наскільки Україна зможе подолати епідемію, візьме її під контроль” – коментує виконавчий директор КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Костянтин Данильченко.

Медичні працівники, які отримали тести для діагностики ВІЛ у пацієнтів відзначають їх необхідність у охопленні більшої кількості людей для обстеження.

“Дякуємо вам за співпрацю та участь у проекті HealthLink «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ», який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). позитивний статус серед вагітних, хворих реанімаційного та інфекційного відділень. Тепер ми матимемо можливість охопити більше людей до проходження тестування та виявлення ВІЛ. Тестування буде проходити у кабінеті «Довіри», маніпуляційному та наркологічному кабінетах. У нас відтепер всі відділення мають швидкі тести, до цього була обмежена кількість. На нашому рівні, для Добровеличківського району, який має населення 35 тисяч, це дуже важливо. До того ж, наш район має інтенсивні показники захворюваності”, – відзначає медичний координатор Катерина Горницька, яка за фахом працює у Добровеличківській ЦРЛ.

Ескпрес тести для діагностики ВІЛ отримали: Центральна міська лікарня м. Кропивницького, Кіровоградська, Добровеличківська, Світловодська, Бобринецька та Маловисківська центральні районні лікарні, Помічнянська лікарня, «Районне територіальне медичне об’єднання «Новомиргородське».

Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» реалізує проект HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар