В ОДА всерйоз обговорювали химерні теорії голованівського літератора

Сьогодні під час апаратної наради в ОДА заступники голови облдерадміністрації обговорювали історичну привабливість “обсерваторії, якій 6000 років”. Про існування такого об’єкту на території Голованівського району заявляє голованівський письменник і дизайнер, відомий своїми химерними теоріями з історії України.

На підставі листа журналіста і літератора Сергія Піддубного про існування такої обсерваторії заступники голови ОДА Віта Атаманчук та Сергій Коваленко дали розпорядження департаменту культури і туризму Кіровоградської ОДА вивчити питання туристичної привабливості невідомого науковцям об’єкту, що є групою валунів.

Нагадаємо, що Сергій Піддубний є одним з інтерпретаторів і “перекладачів” відомої історичної фальсифікації – так званої “Велесової книги” — тексту невідомою слов’янською мовою, який ніби містить опис історії, міфології та релігії слов’янських племен «русів» з IX сторіччя до н. е. до IX сторіччя н. е., яку він вважає «найдавнішою літературною пам’яткою українського народу». Наукова спільнота спеціалістів у галузі слов’янської філології та історії вважає Велесову книгу безумовною пізньою підробкою, а мову тексту – вигаданою дилетантами.

Також літератор з Голованівщини вважає українців “найстаршою Нацією Світу” та стверджує, що українці колонізували Італію, про що ніби свідчать назви італійських міст: “На Апеннінах вони заснували десятки міст і називали їх рідними іменами, українські основи яких збереглися донині: Болонья (порівняйте з нашою Оболонь), П’яченца (печінка), Равенна (Рівне), Турин (від тура), Генуя (у Криму було таке місто)… Багатьом річкам також вони дали наші назви: Тибр (Тивр), Драва (Дерево), Кашіна (Качина), Марано (Морена), Тічіно (Течія). Ім’я верховного бога тірсенів Тіні це ніщо інше як Тин – захисник (або ж той, хто знаходиться в тіні – тобто невидимий). Інше його ім’я Вертумн теж красномовно розшифровується українською мовою – ВЕРТить УМНо (Бог, що розумно й уміло вертить землею)… Все правильно, саме з України до сучасної Італії прийшов люд, що називався “тірсенами”… Назва “Етрурія”, а саме її головна друга частина також чисто українська. Що таке “рура, рурка”? Це труба”.

Також письменник відомий своєю теорією про те, що елліни (самоназва грецького народу) насправді ніякі не греки, бо “еллін – то від слова олень” та іншими сміливими припущеннями, з одним з яких тепер доведеться розбиратись чиновникам департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар