У Голованівському районі скаржаться на будівництво хімскладу

Вісім дзвінків на «Гарячу лінію» голови ОДА надійшли з Голованівського району з приводу того, що компанія «Кернел» будує в центрі Перегонівки склад, де мають зберігатися небезпечні хімічні речовини.

Про це повідомив на сьогоднішній апаратній нараді голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, передає кореспондент Першої електронної.

«Я хочу, аби голова РДА Олександр Яровий розібрався, що там будує «Кернел», бо маємо дзвінки на «Гарячу лінію» із Голованівська: «Кернел» будує чи планує будувати хімічний склад у центрі села. Інша інформація, яку ми перевіряли, начебто, «Кернел» планує будувати склад для зберігання насіння, засобів для захисту рослин й іншої сільськогосподарської продукції. Ми маємо знати, що там справді має будуватися, чи витримані екологічні норми і, що там буде зберігатися. Відповідно, проводити роз’яснювальну роботу серед населення про те, що це – безпечно. У разі, якщо це небезпечно, потрібно перевірити й пояснити керівництву компанії: мабуть, в центрі села не варто будувати», – сказав Андрій Ніколаєнко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар