Два мільйони на ортофотоплани – гроші на вітер?

Голова обласної ради Микола Ковальчук на сьогоднішній апаратній нараді звернувся до Андрія Ніколаєнка з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася з ортофотопланами, які п’ять років тому були замовлені областю й досі залишаються невикористаними.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

«Ортофотоплани мертвим капіталом лежать уже близько п’яти років у нашому департаменті агропромислового розвитку. Все-таки кошти, близько 1,8 мільйона, ми витратили, і не знаємо, яким шляхом нам далі рухатися. Уже кажуть, що вони не актуальні ці ортофотоплани, інші кажуть, що вони ще мають якусь вагу…» – сказав Микола Ковальчук.

Голова ОДА доручив своєму заступнику Ярославу Арсірію зібрати наприкінці тижня нараду за участі представників управлінь і департаментів, які причетні до цієї теми, проаналізувати ситуацію й вирішити: потрібні ортофотоплани чи не потрібні і що з ними робити?

«Питання не в тому, що робити з тими, хто приймав рішення, а що робити з самими ортофотопланами, – наголосив Андрій Ніколаєнко. – Щоб вони не висіли мертвим вантажем. А краще – відшукати можливість якимось чином їх використати».

Довідка: Ортофотоплан – фотографічний план місцевості на точній геодезичній опорі, отриманий за допомогою аерофотозйомки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар