В Олександрійському районі з’явилися псевдоволонтери

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Останнім часом в Олександрійському районі були помічені волонтери-аферисти, які роз’їжджають селами й просять у громадян пожертвувати кошти для поранених бійців, або ж збирають продукти. Такі нещодавно гастролювали у с. Бутівське та в інших сусідніх селах.

Вдень незнайомці ходять попід хатами і збирають все, що віддають щиросердні сільські мешканці. Люди діляться останньою копійкою, не розуміючи, що це аферисти, які називають себе представниками Координаційного центру волонтерів м. Олександрії. У зв’язку з цим, голова центру Ірина Кабанова закликає мешканців району бути обережнішими та обачнішими, адже не всі, хто називає себе волонтерами, є ними насправді.

«Зрозуміло, що значна кількість людей охоче долучається до таких акцій милосердя і надає посильну допомогу місцевим волонтерам, – каже Ірина Олександрівна. – Однак трапляються й кричущі випадки, коли під виглядом доброчинців починають діяти справжнісінькі аферисти. Так, було у селах Світловодського району, де псевдоволонтери активно збирали продукти, а потім реалізовували їх на міських ринках».

Попереджаючи наших земляків про появу шахраїв, Ірина Кабанова звертає увагу читачів на те, що волонтери Координаційного центру не об’їжджають села й не збирають продукти й кошти на потреби бійців, а усе це сільські мешканці самі привозять до центру, або збирають організовано спільно з селищними чи сільським головами, з якими волонтери тримає постійний зв’язок.

«Не варто довіряти незнайомцям, краще зверніться до нас напряму: за адресою у м. Олександрії: вул. 50 років Жовтня. 12, або телефонуйте: 095-194-90-60, 096-130-64-94 або 063-957-54-84. Можете підійти до сільського чи селищного голови і вирішити свої питання через нього. А якщо побачите підозрілих осіб – повідомляйте нам чи правоохоронцям», – наголошує волонтерка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар