Реєструвати договори оренди землі відтепер можна і в нотаріуса

Спрощення реєстрації договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення – тема, з котрою до кіровоградського прес-клубу завітали в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Юрій Лимар та радник Міністра юстиції України, нардеп Андрій Помазанов.

Так згідно озвученої правниками інформації, з 1-го квітня нотаріуси отримали право котре до цього мали лише державні реєстратори – право проводити реєстрацію договорів оренди сільськогосподарського призначення. Враховуючи кількість нотаріальних контор, а їх за останніми даними в Україні функціонує понад 7000, процес реєстрації подібних договорів має піти швидше та простіше. Окрім того має зникнути практика дрібного хабарництва заради пришвидшення процесу реєстрації.

«На початковій стадії процесу громадяни зможуть самостійно обирати звертатись їм до держаного, приватного нотаріуса чи до держреєстратора. Однак ми впевнені, що оцінивши переваги нових можливостей реєстрації вже найближчим часом ці функції повністю на себе переберуть нотаріальні контори, а з часом – банки», – констатував Андрій Помазанов.

Варто зазначити, що за швидкість та комфорт все ж доведеться платити. Вартість послуги нотаріуса з реєстрації земельних договорів вартуватиме в межах 60 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар