Олександрійщина готує вітаміни та маскувальні сітки для фронту (ФОТО)

На днях в школах Олександрійського району стартувала соціальна акція – «Вітаміни солдату».

На прохання волонтерів педагоги та учні згодилися підтримати українських військових, додавши до солдатської каші те, чого зазвичай не вистачає у солдатській кухні – вітаміни. Для того, щоб тримати імунітет бійців “у бойовій готовності” діти вирощують зелену цибулю у стаканчиках на підвіконні.

“У Червонокам’янській школі цим займається кожен клас, загалом 210 учнів, – розповідає Інна Коваленко, заступник директора з виховної роботи. – Хронічний стрес, втома, недосипання, холод, порушення режиму харчування, куріння руйнує клітини організму. Тому, щоб підвищити імунітет та поліпшити здоров’я захисників, передаватимемо хлопцям  на фронт вітаміни А і В. Крім того, по можливості, формуємо пакунки з домашнім варенням, солодощами та сухофруктами. Мета акції – зібрати якомога більше вітамінів для бійців, що знаходяться у зоні АТО”.

Оскільки акція оголошена в усіх школах району, не виключено, що постачання вітамінної продукції на фронт набуде масового характеру.

Окрім того, підтримавши ініціативи волонтерів, учні Червонокам’янської та Куколівської шкіл активно долучилися до виготовлення маскувальних сіток. 7 штук уже передали у зону бойових дій. Основний об’єм робіт з плетіння сіток діти виконують у позаурочний час, а вдома разом з батьками заготовляють тканину на стрічки.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар