Затриманий кіровоградський офіцер, який наживався на військових АТО

Працівники УБОЗу Черкащини зловили “на гарячому” 45-річного виконувача обов’язків командира військової частини Олександрівського району Кіровоградської області. Він крав дизпаливо з бензовоза, який направлявся в зону АТО.

В ємкості не вистачало тонни пального, повідомляє  Gazeta.ua.

“Офіцер вирішив підзаробити, зливаючи паливно-мастильні матеріали із військових бензовозів, які прямували в напрямку зони АТО. В одній із лісосмуг зливати чергову партію йому допомагали підлеглі. В особистій машині офіцера стояли наповнені каністри і бочка. Експерти встановили, що в бензовозі не вистачає тонни пального. Наші убозівці викликали на місце злочину кіровоградську військову прокуратуру”, – розповів Дмитро Грищенко, прес-секретар  управління МВС в Черкаської області.

За словами військового прокурора Кіровоградського гарнізону Андрія Веліксара, офіцера не затримували, а склали відповідний протокол.

“Наші працівники приїхали по факту. У бочці, яка стояла в машині, виявили 200 літер пального. Чи це вперше відбувалося, слідство такими відомостями ще не володіє. Офіцер перебуває у зоні АТО, бо він перебуває у відпустці. Більше нічого не коментуватиму”, – сказав Андрій Іванович.

За цим фактом військовим прокурором Кіровоградської області відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар