Кіровоградці вийшли на мітинг підтримки Надії Савченко (ФОТО)

26 січня до відкриття сесії ПАРЕ по всьому світу проходять акції на підтримку полоненої української льотчиці Надії Савченко. Кілька сотен кіровоградців вийшли на площу Героїв Майдану на підтримку ув`язненої в Росії української військової.

Мітинг розпочався з проповіді  єпископа Кіровоградського і Голованівського Марка і спільної молитви за всіма загиблими в результаті російської агресії на Сході України.

Активісти, які брали слово, закликали до звільнення усіх ув`язнених українців, що перебувають в російському полоні, згадували події 26 січня минулого року, коли на цій площі за бездіяльності міліції “тітушки” били активістів Євромайдану, і вимагали люстрації чиновників ОДА, причетних до тих подій.

Присутні на прапорі України залишали побажання для Надії Савченко. Цей прапор планують передати самій ув`язненій жінці, яка вже 45 діб голодує в СІЗО у Москві.

Також було проголосоване відкрите звернення до президента України, голови Верховної Ради, прем`єр-міністра і народних депутатів з наступними вимогами:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар