Воїн АТО з Кіровоградщини загинув за 2 дні до іменин

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У суботу, 24 січня, Кіровоградщина попрощалася з загиблим на Донбасі земляком – Романом Побережцем (1992 р.н.), жителем села Шамраєве Ульяновського району.

Роман загинув 21 січня у місті Костянтинівка Донецької області. Юний герой всього кілька днів не дожив до свого дня народження – 23 січня він мав би відсвяткувати 23-річчя.

28 серпня минулого року він був мобілізований у зону АТО.  Хлопець мав звання старшого солдата другого відділення комендантського взводу 57 бригади. Був стрільцем-регулювальником. Восени отримав поранення, а після лікування у госпіталі побував у короткостроковій відпустці вдома на реабілітації. У цей час отримав важкий удар долі – поховав маму, яка вмерла від тяжкої хвороби (батька Роман втратив ще у 13 років).

16 грудня разом із бойовими побратимами Роман побував у школі на дитячому заході, який організували дев’ятикласники. Хто ж міг подумати, що через місяць у школі поруч із портретом Романа горітиме поминальна свіча.

Вдома на нього чекали дружина та маленька донечка.

Цього року замість слів привітання з Днем народження на сторінці Романа у соціальній мережі – лиш скорботні рядки від друзів, спогади близьких про загиблого героя, слова вдячності за мужність та відвагу.

Друг Романа Славік Акулов у пам’ять про загиблого воїна створив відеоролик, який опублікував у соціальній мережі Вконтакті.

Герої не вмирають!  Вічна пам’ять полеглому воїну!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар