У Кіровоградському районі протягом січня зафіксовано три випадки сказу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровоградському районі на початку січня вже зареєстровано три випадки сказу, це навіть більше ніж протягом усього минулого року.

Про це Першій електронній повідомили у Центрі медико-санітарної допомоги.

У селі Обознівка куниця покусала жінку, після чого її було госпіталізовано. У Первозванівці чоловіка, який намагався розборонити лисицю та собаку, сам постраждав. Тепер чоловік перебуває у лікарні, а собаці всього лише вкололи вакцину. У селі Калинівка домашня кішка вкусила хлопчика. Тепер вся родина проходить курс прививок.

Головний лікар Центру медико-санітарної допомоги Кіровоградського району Валерій Радулов пояснює, що кількість випадків сказу у районі нечувано зросла: «Всі постраждалі нині проходять госпіталізацію. Проте дивує ставлення самих людей до цієї небезпечної хвороби. У деяких випадках кілька днів доводиться вмовляти людей, щоб вони просто пішли отримати вакцину. Хвороба розвивається швидко і, якщо її не лікувати, людина стовідсотково гине. Торік в області був випадок сказу із смертельним наслідком. Домашній кіт вкусив свого господаря, який невдовзі помер», – зазначає Валерій Радулов.

Поради від Міжрайонного Управління ГУ ДСЕС в області.
Господарі собак повинні стежити за їх поведінкою. У собак на початку захворювання помітна дратівливість, бурчання, собаки забиваються в темні кути, не відповідають, коли їх кличуть, безпричинно гавкають і нібито ловлять мух у повітрі, ковтають неїстівні предмети. Схожа поведінка і у хворих кішок. Вони агресивні, наносять глибокі рани. Лисиці, навпаки ж, дозволяють себе зловити в руки, не тікають. Для захисту від хвороби домашнім тваринам необхідно щорічно проводити щеплення проти сказу, а на вулицю виводити їх в намордниках.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар