Кіровоградські АЗС фінансують терористів на Сході?

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму суб’єктами господарювання, що входять до груп компаній “Лукойл” та “СЄПЕК”.

Як стверджує офіційний сайт СБУ, Служба безпеки України здійснює документування грубого порушення суб’єктами господарювання, що входять до груп компаній «Лукойл» та «СЄПЕК», вимог чинного законодавства під час імпорту нафтопродуктів з подальшою їх реалізацією на території України та використання отриманих коштів для фінансування терористичних організацій т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

У ході розслідування було встановлено, що протягом 2013-2014 рр. посадовими особами «Лукойл» через морські термінали Феодосії, Херсону, Ізмаїла, Миколаєва та Одеси, а також через пункти пропуску на українському західному кордоні та через кордон з Білоруссю поза митним контролем з використанням підконтрольних суб’єктів господарювання (ВАТ «Лукойл», «Лукойл-Україна», Одеський нафтопереробний завод, ТОВ «Перша паливна компанія» та інші) було організовано контрабанду та реалізацію понад 2 млн. тонн нафтопродуктів на загальну суму близько 2 млрд. доларів США.

АЗС “Лукойл” у м.Кіровограді

Незаконно отримані доходи під прикриттям фіктивних договорів перераховувались на рахунки підконтрольних підприємств. У подальшому отримані злочинним шляхом кошти спрямовувались на фінансування терористичної діяльності т.зв. «ДНР» та «ЛНР».
За вказаним фактом Головним слідчим управлінням СБУ відкрито кримінальне провадження за ст.ст. 209, 258-5 Кримінального кодексу України.

АЗС “Лукойл” присутні і в Кіровоградській області за адресами:

– м Кіровоград, вул. Автолюбителів, 1 А
– Кіровоградська обл., Кіровоградський р-н, с. Первозванівка, вул. Бобринецьке шосе, 5 (автотраса Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв км. 70 + 500 м)
– Кіровоградська обл., Кіровоградській р-н, с. Вільне, вул. Бабічева, 3
– Кіровоградська обл., Кіровоградський р-н, с. Підгайці, вул. Московська, 19
– Кіровоградська область, Кіровоградський район, с. Лозуватка, вул. Спортивна, 1-А
– Кіровоградська обл, Кіровоградський район, с Грузьке, вул. Маловисківське шосе, 13-Б
– Кіровградська обл, Кіровоградський район, Бережинка, вул. Бережинське шосе, 7

Поширити:

Залишити коментар:

коментар