В Олександрійському районі відкрили новий ФАП (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями в с. Гайове Олександрійського району було відкрито новий фельдшерсько-акушерський пункт, збудований спільними зусиллями громади і бізнесу. 

Як повідомив кореспонденту Першої електронної керівник Центру первинної медико-соціальної допомоги району Олександр Гірник, приміщення колишнього ФАПу знаходилося в занедбаному стані і потребувало капітального ремонту, та й більша його частина взагалі простоювала без діла.

Здійснювати прийом хворих у такому закладі ставало дедалі небезпечніше. Тому громада й порушили питання облаштування фельдшерсько-акушерського пункту в іншому приміщенні. Для цього в Гайовому придбали житлову квартиру, де й облаштували новий ФАП.

Зробили систему опалення, підключили водопровід й каналізацію, обладнали приймальню, оглядовий кабінет, а також кімнати для прийому хворих та щеплень. На все було витрачено понад 25 тис. грн.. Ремонті роботи виконували гуртом – громада села та працівники сільськогосподарського підприємства ПАТ «Шарівське».

У зв’язку з новосіллям керівник Центру первинної медико-соціальної допомоги району Олександр Гірник передав завідуючій ФАПом Діні Чухрай комплект медичних інструментів та ультрафіолетовий опромінював.

Ще один гість – голова благодійної організації «Районна лікарняна каса» Анатолій Крівець – привіз з райцентру в подарунок електронні ваги для зважування немовлят.

Завідуюча ФАПом Діна Чухрай відзначає, що люди в селі дуже вдячні всім меценатам і помічникам, а особливо керівнику підприємства ПАТ «Шарівське» Віктору Кузьменку, за такий чудовий подарунок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар