Історія героя з Кіровоградщини: учасник “Україна має талант” загинув за кілька днів до ротації (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Президент України нагородив посмертно воїна АТО з Кіровоградщини Олексія Лисенка. 24-річний житель Кіровоградщини, який брав участь у кількох телевізійних шоу, загинув за кілька днів до ротації. Обійняти родину чоловіку не судилося.

Укозам Президента України №132/2016 від 8 квітня “За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” посмертно нагороджено лейтенанта Лисенка Олексія Сергійовича Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Під час виконання бойового завдання 17 лютого 2016 року 24-річний Лисенко Олексій Сергійович підірвався на міні. Чоловік служив у складі 20-го механізованого батальйону (93-я окрема механізована бригада) на посаді начальника інженерної служби. Був поранений під час виконання завдання із розмінування території поблизу селища Піски (Ясинуватський район) Донецької області.

Народився Олексій Сергійович Лисенко 26 жовтня 1992 року в смт Петровому, в 2009-му році закінчив Петрівську гімназію, кількома роками раніше – Петрівську дитячу музичну школу по класу баяна. У 2009 році вступив до Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна. Був здібним і тямущим студентом, тож упродовж усього періоду навчання отримував стипендію. Крім того – був незмінним активістом студенської художньої самодіяльності, учасником загальнодержавних телевізійних шоу «Битва хорів» та «Україна має талант». У 2014 році закінчив університет, отримавши спеціальність інженера залізничного транспорту, після чого влаштувався на роботу до управління залізничного транспорту в ПівнГЗК.

Саме з цього підприємства 7-го лютого 2015 року був призваний до лав Збройних Сил України, і після кількатижневої підготовки направлений на Схід, в зону бойових дій, де спочатку проходив службу на офіцерській посаді в групі інженерного забезпечення 17-ї танкової бригади, а незадовго до гибелі лейтенант Лисенко Олексій Сергійович був призначений начальником інженерної служби 20-го окремого мотопіхотного батальйону 93-ї механізованої бригади. До повноважень інженерної служби було віднесено обладнання фортифікаційних споруд, будівництво загороджувальних ліній, а також розмінування.

Саме під час розмінування в районі села Піски, що на Донбасі, група бійців під командуванням молодого офіцера не помітила підступно замасковану міну-розтяжку, встановлену однією з ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Олексій підірвався на міні наприкінці своєї служби. Уже за кілька днів чоловік мав по ротації повернутися додому. Але обійняти рідних Олексію не судилося.

За матеріалами сайту Президента України, Петрівської районної газети “Трудова слава”, Книги пам’яті

Фото: “Трудова слава”, з соцмереж

Відео: зі сторінки Алли Сереженко-Горністової

Поширити:

Залишити коментар:

коментар