Облраду оштрафують за ухилення від поновлення на посаді директора театру

Виконавча служба винесла постанову, якою оштрафувала Кіровоградську обласну раду за ухиляння від виконання рішення суду про поновлення В’ячеслава Вандрашека на посаді директора театру корифеїв.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією В’ячеслава Вандрашека.

Сьогодні, 29 липня, минає три місяці, відколи Ленінський суд міста Кропивницького виніс рішення про поновлення Вандрашека на посаді директора обласного театру корифеїв.

“Спочатку обласна рада маніпулювала тим, що мені треба написати заяву-погодження про те, що я погоджуюся виконати рішення суду і очолити театр. Я їх написав три і в третій вже вказав про те, що вони будуть нести кримінальну відповідальність, якщо не виконають рішення суду.

Мало того, зараз відкрите ще одне провадження Уповноваженим Верховної ради-омбудсменом про невиконання рішення суду і порушення моїх прав як людини” – зазначив Вандрашек.

За його словами, тепер обласна рада має сплатити штраф 5100 грн за невиконання рішення суду. На це їй дали три доби. У разі не виконання постанови, виконавча служба накладе другий штраф – у подвійному розмірі, тобто 10200 грн. За третім разом державні виконавці матимуть право звернутися до правоохоронних органів і відкрити кримінальне провадження проти обласної ради

“Я продовжуватиму боротьбу за свій театр і свій колектив. У театрі відбувається рейдерське захоплення. І актори, і весь колектив і певна частина цехів знаходяться в окупації.

Чому? Тому що на даному етапі театр так і не провів повноцінну фінансово-господарську перевірку. Обласна рада проголосувала проти перевірки діяльності театру, хоча порушень є дуже багато.

Завдяки сервісу “Прозоро” ми маємо можливість бачити дії, які вчиняє адміністрація театру, і там є певні порушення, які мають бути розслідувані” – наголосив Вандрашек.

Нагадаємо, 27 вересня минулого року голова обласної ради Юрій Дрозд призначив директором театру Серія Корнієнка. В’ячеслава Вандрашека він звільнив напередодні, попри наявність у того трудового контракту на час воєнного стану.

Колектив не сприйняв столичного директора. Театрали писали петиції і виходили на мирні мітинги, щоб повернути на посаду попереднього директора Вячеслава Вандрашека, неодноразово наголошували, що влада їх не чує попри обіцянки дослухатися до думки колективу театру.

Сам Вандрашек сказав, що Кіровоградщина і обласна рада з її управлінськими методами “застрягла в 90-х”.

13 березня 2024-го Сергія Корнієнка взяли під час отримання хабаря у ресторані по вулиці Театральній, де він перебував в робочий час.

Фото ЦЖІ Медіаколо

Після цього Юрій Дрозд представив тимчасового керівника Театру корифеїв. Ним став Євген Лавренчук –  режисер, продюсер та менеджер, який близько 10 років працював в росії і відомий рядом скандалів.

Тим часом обласна рада програла суд В’ячеславу Вандрашеку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар