У День Незалежності СТБ покаже фільм про Героя Небесної сотні Віктора Чміленка

Віктор Чміленко

24 серпня у День Незалежності України телеканал СТБ покаже свій спецпроект – цикл документальних фільмів “Нескорені”. Один з фільмів буде присвячено Герою Небесної сотні з Бобринеччини Віктору Чміленку.

Нагадаємо, фермер з Бобринця Віктор Чміленко був активним учасником Революції Гідності, був присутній на Євромайдані у Кропивницькому та Києві. 20 лютого 2014 року у столиці України, на вулиці Інституцькій його вбив снайпер. Віктор виніс на ношах трьох поранених, а коли повернувся за четвертим, у нього влучила куля снайпера.

Його життєва філософія була простою — живи вільним і допомагай іншим жити вільно. Він працював у своє задоволення, на своїй же землі. Був фермером. Відстоював інтереси свого села на Кіровоградщині і не терпів насилля. Коли темної листопадової ночі побили беззбройних студентів, він склав маленький наплічник і поїхав на Євромайдан, відстоювати справедливість.

Віктор Чміленко — один з  нескорених із циклу фільмів СТБ до 25-річчя Незалежності України. Простий українець з південних степів, який боровся за волю свого народу і України.

Фільм покажуть 24 серпня о 18.30 у рамках спецпроекту СТБ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар