Водії-втікачі та збиті пішоходи: дайджест ДТП у Кропивницькому та області

Збиті 16-річна дівчина, 15-річний студент та нетверезий пішохід, дві смерті у аварії вантажівки та мікроавтобуса, людина у реанімації, водії-втікачі, підбитий автобус і маршрутка та позашляковик, який в’їхав у школу – “Перша електронна газета” продовжує серію публікацій про дорожньо-транспортні пригоди на території міста та області.

Позаминулих вихідних у Кропивницькому сталися мінімум три жахливих аварії з постраждалими. Спочатку 2 грудня, близько 16:20 по вулиці Київській водій на невстановленому автомобілі збив 16-річну дівчинку.  Після наїзду на пішохода автомобіль залишив місце аварії. Постраждалу доправили до лікарні з численними тілесними ушкодженнями та закритою черепно-мозковою травмою.

Марку автомобіля тоді ніхто зі свідків події не запам’ятав.

© Facebook

На місці аварії патрульні знайшли уламки покажчика лівого повороту автомобіля-втікача. Саме завдяки ним вдалося встановили, що вони належать автомобілю “Audi 80” сірого кольору.

Поліцейські перевірили власників усіх автівок “Audi 80” у місті та знайшли водія, який того вечора збив пішохода. Ним виявився 26-річний кропивничанин.

Той зізнався, що був за кермом і збив когось, втім не зупинився, бо злякався відповідальності. Чоловік також розповів, що автомобіль наразі перебуває на ремонті на СТО та вказав його місцезнаходження.

Приблизно в той же час, по вулиці Полтавській автомобіль “ВАЗ 2101” збив пішохода. Керманич дочекався приїзду поліцейських на місце пригоди. Постраждалого госпіталізували в обласну лікарню. Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 286 ККУ. Обставини аварії з’ясовують слідчі.

Як стало відомо Першій електронній з власних джерел, потерпілий 2002 року народженням виявився студентом одного з навчальних закладів Кропивницького.

Ребята останавливайтесь когда едет скорая помощь, давайте дорогу в любых ситуациях, выпускайте с дворов и выездов….????????????(слова закончились,одни эмоции)Неужели слепые все едут водителя? До окулиста всех подряд.#дтп #кропивницкий #полтавская #окулист #пропустискорую #укрбляха #пешеход #пдд #ваз

Опубліковано Николаєм Шкуратовим 3 грудня 2017 р.

Також увечері, 2 грудня, 26-річний Артур та двоє його знайомих виїхали із Федорівки у Кропивницький, але по дорозі до обласного центру їх спіткала біда. У Mercedes Vito, яким їхали хлопці, врізалася вантажівка DAF. Водій мікроавтобусу загинув на місці, а Артур та його друг потрапили до реанімації. Там, у лікарні, зупинилося серце одного з двох постраждалих – помер 22-річний хлопець. Артур же бореться за кожну хвилину свого життя і для цього потрібна допомога небайдужих – потрібні донори IV(+) групи крові.

У чоловіка троє маленьких дітей і внаслідок аварії він дуже постраждав – вирізали селезінку, в нього черепно-мозкова травма, багато переломів. Також видалили око. Стать донора не має значення – головне, щоб була 4-та позитивна група крові.

© Facebook

Вже 4 грудня, близько 10 ранку на парковці по провулку Центральному у Кропивницькому ЗАЗ Славута здавав заднім ходом і врізався Subaru. Винуватець утік із місця аварії.

Водій Subaru запам’ятав номерний знак автомобіля-втікача. Наразі його розшукують.

© Патрульна поліція Кропивницького

Наступного дня, після опівдня на пішохідному переході по вулиці Велика Перспективна у Кропивницькому водій ВАЗу їхав на блимаючий зелений сигнал світлофора і збив чоловіка, який переходив дорогу на пішохідному переході. Постраждалий 36-річний чоловік був з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Його доправили в лікарню із забоями і підозрою на перелом кінцівок.

Водій ВАЗ 2108 був тверезий.

6 грудня на вулиці Межовий Бульвар у Кропивницькому водій позашляховика стукнув автобус №104а і втік. Згодом з’ясувалося, що винуватцем аварії виявився 44-річний харків’янин.

Того дня, близько 8 ранку, водій автобусу зупинився, щоб висадити пасажирів, як раптом відчув удар в задню частину автобусу. Керманич одразу вийшов з авто та побачив позашляховик світлого кольору, який залишив місце ДТП. Водій встиг частково запам’ятати номерний знак автомобіля-втікача.

Позашляховик пошкодив фарбу і бампер автобусу.

Поліцейські встановили, що перед перехрестям вулиці Ушакова та вулиці Межовий бульвар, на будівлі шиномонтажу є камера відеоспостереження, яка направлена в бік головної дороги, по якій за декілька хвилин до ДТП рухалися учасники пригоди.

При перегляді відеозапису з’ясувалося, що в автобус в’їхав позашляховик “Hyundai Tucson”, який зареєстрований у Харківській області.

А 7 грудня, в Олександрії мати з 6-річною дитиною переходили дорогу по зебрі, злякалися автомобіля і впали. До поліції надійшов виклик про ДТП із постраждалими.

При приїзду на місце події поліцейські встановили, що вулицю Першотравневу по “зебрі” переходили 38-річна мати з 6-річною дочкою. Вони злякалися автомобіля ВАЗ-21099 під керуванням 53-річного водія, який різко зупинився, і впали на дорогу. Через падіння малолітня дівчинка отримала незначні тілесні ушкодження у вигляді забою чола зліва. Від госпіталізації відмовилися.

© myalexandriya.blogspot.com

Того ж дня, близько 17:00 по вулиці Преображенській біля дитячої обласної лікарні у Кропивницькому літня жінка потрапила під колеса автівки.

Водій автомобіля “ЗАЗ” 1989 р.н. допустив наїзд на жінку 1949 р.н. Унаслідок ДТП вона отримала тілесні ушкодження і її доправили до лікарні.

Майже через три години на перехресті вулиць Велика Перспективна та Єгорова сталася ДТП. У ВАЗ врізався невідомий автомобіль і зник із місця аварії.

Водій ВАЗ 2101 рухався по вулиці Велика Перспективна у бік Студентського бульвару. На перехресті з вулицею Єгорова у нього врізався автомобіль, який їхав у сторону вулиці Чорновола і втік із місця ДТП. Чоловік не розглядів марку автомобіля (за його словами Таврія чи червона Славута) та номера.

У результаті аварії ніхто не постраждав. Автівка отримала пошкодження лакофарбового покриття, правих та правих передніх дверцят.

© Николай Шкуратов‎

Вже 9 грудня, на вулиці Київська 43-річний нетверезий водій позашляховика Toyota Land Cruiser зніс металеву огорожу і врізалася у стіну будівлі школи №14. Обійшлося без постраждалих.

Результат перевірки на стан алкогольного сп’яніння – 1,96 проміле алкоголю в крові, що в 10 разів перевищує допустиму норму.

Поліцейські склали на порушника адміністративні матеріали за ч.1 ст. 130 (керування авто у стані сп’яніння) та ст. 124 (скоєння ДТП) КУпАП.

Того ж дня, вулицями Кропивницького роз’їжджав “алкоголік-рецидивіст” без водійських прав.

22-річного водія Toyota Corolla зупинили на вулиці Гоголя. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння та ледь тримався на ногах. Але проходити освідування на місці та у медичному закладі чоловік відмовився.

Патрульні склали на нього протоколи за ч.3 ст.130 (третє протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП та ч. 3 ст.126 (керування особою, позбавленою такого права).

Загалом, протягом 9 грудня поліцейські виявили 6 нетверезих водіїв: 4 водіїв уночі та 2-х – протягом дня.

А 10 грудня на вулиці Вокзальній сталася потрійна ДТП за участю ВАЗ, Mercedes Vito та автобуса БАЗ, який курсує на маршруті №77.

Як розповіли патрульні, всі автомобілі рухалися в сторону ринку “Босфор”. Зі слів водія маршрутки, його підрізав ВАЗ. Водій ВАЗу стверджує, що перелаштовувався в іншу смугу. Від зіткнення з маршруткою його відкинуло у Mercedes Vito. За словами правоохоронців, жоден водій не визнає свою вину.

Внаслідок аварії ніхто не постраждав. Автівки зазнали механічних пошкоджень. Усі водії були тверезі.

На водія маршрутки та ВАЗу склали відповідні протоколи. Хто з них був винуватцем ДТП – вирішуватиме суд.

Фото: автора, очевидців та патрульної поліції Кропивницького

Наступну порцію аварій шукайте за тегом #ДайджестДТП


Володимир Дедей, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар