Постраждалому у ДТП під Кропивницьким потрібні донори рідкісної групи крові

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Увечері другого грудня 26-річний Артур та двоє його знайомих виїхали із Федорівки у Кропивницький, але по дорозі до обласного центру їх спіткала біда. У Mercedes Vito, яким їхали хлопці, врізалася вантажівка DAF. Водій мікроавтобусу загинув на місці, а Артур та його друг потрапили до реанімації. Там, у лікарні, зупинилося серце одного з двох постраждалих – помер 22-річний хлопець. Артур же бореться за кожну хвилину свого життя і для цього потрібна допомога небайдужих – уже на завтра потрібні донори IV(+) групи крові. 

Про це Першій електронній розповіла сестра постраждалого Ольга Бутузова.

“У моїй родині трапилася біда. Мій брат Артур Єлінський потрапив в серйозну аварію. Він лежить в комі в обласній лікарні. Йому потрібна 4-та позитивна група крові для переливання. У нього 3-є маленьких діток”, – розповідає сестра постраждалого.

За словами Ольги, у Артура черепно-мозкова травма та переломи:

“Внаслідок аварії він дуже постраждав – вирізали селезінку, в нього черпно-мозкова травма, багато переломів. Також видалили око. Стать донора не має значення – головне, щоб була 4-та позитивна група крові”.

Ольга також розповіла, що друг її брата помер у реанімації:

“Аварія сталася 3 дні тому. Троє хлопців, серед яких мій брат, виїхали з с. Федорівка Кіровоградського району у напрямку до Кропивницького. У них в’їхав вантажний автомобіль. Водій загинув на місці, ще двоє потрапили в реанімацію. 22-річний друг мого брата помер в реанімації. Артур ще бореться за життя. Йому зробили кілька операцій, і переливань крові. Весь запас обласної лікарні 4-ї позитивної дістався братові”.

Родина Артура просить кропивничан не лишитися осторонь їхньої біди.

Де здавати кров: Обласна лікарня

Мати при собі: Паспорт

Під час реєстрації треба обов'язково вказати, що здаєте кров для Артура Єлінського.

Підготовка до донації:

Пам'ятайте, що під час донації, лікарі в першу чергу турбуються про здоров'я донора, тож тих, хто має абсолютні або навіть тимчасові протипоказання до здачі крові не допустять. Усі матеріали, які використовуються на станції - одноразові. Крім того, лікарі обов'язково поцікавляться про те, що ви їли і чи готові до донорства. Тож Вашому здоров'ю нічого не загрожує. Не будьмо байдужими, адже півгодини часу і крапля крові може врятувати життя.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар