У Кропивницькому відремонтували котельню за 5,5 млн грн

Державний фонд регіонального розвитку та обласний бюджет профінансували реконструкцію котельні у психоневрологічному інтернаті Кропивницького. Основним видом діяльності закладу є надання постійного проживання людей похилого віку, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

Проект зі збереження енергоефективності був розпочатий у жовтні 2015 року і досі не завершений. Зараз стоїть питання у наданні додаткових коштів у сумі 450 тисяч гривень для закінчення робіт.

«На ремонт котельні та заміну теплотраси було затрачено 5 мільйонів 600 тисяч гривень, – розповідає директор інтернату Олександр Карпович. – Ці кошти були виділені за ініціативи обласного департаменту соціального захисту населення. Котли, які були замінені, відпрацювали 30 років. Ми просили кошти на ремонт або заміну газового опалення, але через підвищення цін за газ потрібно їх було замінити на резервні – для економії під час опалювального сезону. Адже до цього оплата за використання газу була приблизно 20 тис. грн у місяць».

1907160305

Сьогодні в інтернатному закладі проживає більше двохсот підопічних. Котельня інтернату під час опалювального сезону забезпечує теплом усі вісім житлових корпусів закладу, загальна площа яких – більше тисячі квадратних метрів. Останні роки теплопостачання здійснювалося за допомогою газових котлів, що було досить дорого, оскільки доводилось платити великі суми за газ, а також за обслуговування цих котлів.

«Енергоефективність – це не лише заміна котлів на альтернативні газовим. Це комплекс заходів, аби забезпечити санітарну температуру: нові вікна та двері, утеплені стіни та дахи. Звичайно такі заходи є в наших планах і ми намагаємось їх реалізувати. За допомогою реконструкції котельні нам вдасться зекономити близько  50 тисяч гривень. Вони зможуть бути витрачені для створення комфорту для підопічних, які тут проживають. Адже закладу скоро буде 110 років і він потребує реконструкції», – сказав Кузьменко.

1907160304

Повністю ремонт розраховують закінчити восени.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар