У Кіровограді відбулися всеукраїнські змагання з усного математичного рахунку (ФОТО)

7 лютого на базі Кіровоградського будівельного коледжу відбувся регіональний фінал змагань з усного рахунку “Прангліміне” для учасників з Кіровоградської, Черкаської та Полтавської областей. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від організаторів заходу.

У Кіровограді змагання було організовано Міжнародним освітнім проектом Міксіке за підтримки Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського та Кіровоградського машинобудівного коледжу Кіровоградського національного технічного університету.

Три дистанційні етапи Всеукраїнських змагань з усного математичного рахунку Прангліміне викликали неймовірний інтерес аудиторії. Протягом неповних трьох місяців, з 20 жовтня по 30 грудня 2015 року, зареєстровані учасники Міжнародного освітнього проекту Міксіке змагались на платформі проекту у вмінні швидко і правильно усно рахувати у чотирьох вікових групах:

Чомучки: учні 1-3 класів;

Дослідники: учні 4 -6 класів;

Хлопці та дівчата: учнів 7-11 класів;

Дорослі: всі, хто вже закінчив школу.

За час проведення змагань учасниками стали 15 165 осіб з різних куточків України, близько 300 з яких стали претендентами на перемогу у 7 регіональних фіналах.

В Кіровоградському регіональному фіналі перемогу у своїй категорії здобули:

Михайло Павленко, учень 3 класу Головківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» Чигиринської районної ради Чигиринського району Черкаської області;

Сергій Яценко, учень 6 класу Новомиргородської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 Новомиргородської районної ради Кіровоградської області;

Юлія Степаненко, учениця 8 класу Добровеличківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Кіровоградської обласної ради;

Владислав Цоток, учень 8 класу Добровеличківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 Добровеличківської районної державної адміністрації Кіровоградської області;

Олена Яценко, учитель Новомиргородської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 Новомиргородської районної ради Кіровоградської області;

Сергій Сабадин, учитель Верхняцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 – ліцей» Христинівської районної ради Черкаської області.

Переможці змагання отримали запрошення на Всеукраїнський фінал змагань, який відбудеться у Львові та цінні подарунки, надані керівниками Міжнародного освітнього проекту Міксіке.

Для довідки:

Змагання «Прангліміне»

Назва змагання «Прангліміне» пішло від назви острова Пранглі в Естонії, де зусиллями директора школи Kalev Poldsaar було розроблено алгоритм і проведено перші змагання з усного рахунку. Прангліміне досить швидко стало популярним по всій Естонії, і тепер це вже міжнародні змагання, в яких можуть брати участь учні всіх класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, вчителі, викладачі, батьки.

Змагання Прагліміне проводяться в Естонії, Латвії, Литві, Словенії та Україні. Щороку в змаганнях беруть участь понад 30 000 учасників.

Після основних етапів у кожній країні відбуваються очні фінальні змагання. Переможці нагороджуються призами та дипломами.

Національний фінал відбудеться у березні 2016 року у Львові.

Міжнародний фінал – у травні 2016 року в Словенії.

Тренувальний майданчик Прангліміне відкрито цілодобово.

Більш детальну інформацію про змагання з усного математичного рахунку Прангліміне можна знайти на сайті: http://lviv.miksike.net/#pranglimine.

Як саме працює платформа Прангліміне: 

Про Міжнародний освітній проект Міксіке (слово «міксіке» в перекладі з естонської – чомучка):

У 2011 року розпочалась співпраця Міксіке з Україною за підтримки Arengukoostöö Programm (Estonian Development Cooperation) Міністерства закордонних справ Естонії. У 2011-2013 роках проект «Міксіке в Україні» реалізовувався у Криму. У 2014 році, у зв’язку із соціально-політичними подіями в Україні, проект продовжив свою роботу на материковій Україні. Пілотним регіоном для реалізації проекту було обрано Львівську область. Успішний досвід реалізації проекту у 2014-2015 навчальному році знайшов підтримку у Міністерстві освіти і науки України (лист МОН № 2/2-14-600-15 від 26.03.2015 р.) дозволив організаторам та донорам проекту ініціювати його продовження та поширення в інших регіонах України.

Проект сприяє розвитку зв’язків між навчальними закладами України, Естонії та інших країн Євросоюзу, підвищення якості та ефективності навчання у ЗНЗ за допомогою інформаційних технологій, підвищення кваліфікації вчителів у селах і малих містах, розширення можливостей розвитку онлайнового навчання. Співпраця в рамках проекту – це рівноправне партнерство.
Всі заходи для шкіл України організовуються та проводяться безкоштовно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар