Як у Кропивницькому працюють Пункти незламності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 16 грудня, в зв’язку з затяжною повітряною тривогою і масовим відключенням електроенергії значно зросла кількість відвідувачів Пунктів незламності.

Перша електронна газета відвідала Пункти, які розгорнули в Кропивницькому рятувальники, поліцейські і представники соціальновідповідпльного бізнесу.

Яскраве світло, купа молоді, всі розетки зайняті – так працює Пункт незламності на автозаправці WOG, що на Габдрахманова.

На АЗС встановлено потужний генератор, який дозволяє безперебійно надавати послуги з заправлення транспорту, заварювати каву в кавомашинах і заряджати більше десятка гаджетів водночас.

‘Ми завжди тут сидимо, коли немає світла, – кажуть підлітки, – тут тепло, є що поїсти, випити чогось гарячого, інтернет працює’.

Майор поліції Ольга Плавчан сьогодні чергує у пункті підтримки обласного ГУ Нацполіції, який розгорнув роботу на вулиці Вокзальній 7 грудня.

Каже, що поліцейські цілодобово несуть чергування разом з курсантами.

Сьогодні особливо активний день. До 14 год в пункті побувало вже пів сотні кропивничан. В основному заряджають телефони, гріються.

‘Наливаємо чай, тут тепло, люди можуть погрітися і попрацювати, – вказує на дівчат з ноутбуками, які сидять за столиком. – Всі дуже чемні, дякують за підтримку’.

Кропивничанка Ірина потрапила сюди вперше: живе в районі Жадова, заїхала вранці до батьків, а тут тривога і вимкнули світло. Дівчина подалася до найближчого пункту обігріву, бо робота не чекає, а для неї потрібна електроенергія.

‘Підключила ноутбук і вже дві години тут працюю. Вони мене дуже виручили!’ – каже про чергових поліцейського пункту підтримки.

Пункт незламності на вул. Євгена Тельнова також працює цілодобово. Тут дуже людне  місце (поруч старий автовокзал, ринки, дендропарк, житлові масиви). Кропивничани і приїжджі приходять погрітися і зарядити телефони і вдень, і вночі. За добу буває до півтори сотні відвідувачів, кожен заряджає 1-2 телефони і павербанк.

Чергові Пунктів незламності кажуть, що люди почали більше довіряти один одному, підтримувати. Адже приносять не тільки свої гаджети, а й сусідів, які самі не можуть прийти.

В районі Пацаєва Пунктами незламності слугують магазини, де є генератори. Зокрема підзарядитися можна у ‘Файно-маркеті’ (не більше трьох пристроїв від одного “клієнта”) і в ‘Аврорі’.

Попри відсутність електроенергії, на власних генераторах продовжують працювати “Нова пошта” та кав’ярні. В АТБ покупців пускають по одному у супроводі працівника з ліхтариком. Але оплатити покупки і послуги можна лише готівкою.

Нагадаємо, поліцейські розгорнули у Кропивницькому мобільні пункти обігріву і підтримки.

Читайте такожДе у Кропивницькому працюють Пункти незламності

Поширити:

Залишити коментар:

коментар