Денді, Ющенко, Майданс: у центрі Кропивницькому розгорнули тематичну виставку

Сьогодні, 24 серпня, у Кропивницькому розгорнули виставку “Україна-30. Місто і час”. По вулиці Дворцовій до Ковалівського парку розгорнули тематичні локації, які відображають подія та речі кожного року незалежної України.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На першій локації біля пам’ятника трамваю демонструють події першого десятиріччя незалежності. Тут представлена техніка, іграшки, посуд, шкільне приладдя 1990-х років, також грають тодішні популярні пісні і діє квест-квартира “Домашній лабіринт довжиною у 30 років”.

Друга локація між провулком Театральним та Театральною площею відтворює хроніки 2001-2011 років. Тут є символи Помаранчевої революції із хітами того часу, імітація сцени “Караоке на майдані” із призами від спонсорів, зона танцювального “Майдансу”, імпровізовані фуд-корти.

Третя локація знаходиться у Ковалівському парку. Вона переносить відвідувачів у недалекого минулого і сьогодення: життя в умовах війни, боротьби з ковідом з одного боку, з іншого — розвиток міста, позитивні зміни у його інфраструктурі. Інсталяції, що відтворюють події Революції Гідності, майстер-класи з плетіння маскувальної сітки, національно-патріотичного виховання, виставка військового спорядження, намет-пам’яті, вшанування Героїв, захисників України. Зайти на локацію можна  через імпровізований блокпост.

В середині парку діє виставка “Зроблено у центрі України”, тут презентують свою продукцію провідні підприємства міста.

Нагадаємо, у Кропивницькому урочисто підняли найвищий державний прапор в області.

Читайте також: Національний рекорд: більше 5 тисяч жителів Кіровоградщини одночасно заспівали гімн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар