У Москві з української бібліотеки вилучили книгу автора з Кіровограда (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора світ облетіла ще одна  дивна і вражаюча новина з Москви – затриманий один з керівників Українського культурного товариства, проведено обшук у бібліотеці української літератури та вдома у директора бібліотеки Наталі Шаріної, а саму її заарештували, звинувачуючи у розпалюванні національної ворожнечі.

Під час обшуку слідчі шукали літературу, ворожу до Росії, яка підриває  ідеологічні  основи та державність Російської Федерації. Разом з книгами про Бандеру, ОУН-УПА, вилучався навіть дитячий журнал «Барвінок»,  на сторінках якого московські нишпорки знайшли зображення червоно-чорного прапора, що став символом  ненависного їм «Правого сектора».

До вилучених потрапила і книга, упорядкована письменником з Кіровограда Василем Бондарем «OST – тавро неволі». Очевидно, ті, хто шукали антиросійської «крамоли» навіть не розгортали її, бо там нічого подібного немає. Це – збірка спогадів наших земляків, яких під час Другої світової війни було вивезено  на роботи в Німеччину. Книга по-своєму унікальна, бо цей пласт нашої історії досі залишається мало вивченим і тим більше осмисленим.

Не перестаєш дивуватися – чого добивається Росія такими заходами? Її справді – умом не понять…

Світлана Орел для Першої електронної газети. Фото з сайтів Української Правди та lenta.ru

Поширити:

Залишити коментар:

коментар