Кіровоград: кому вигідні фейки про “договорняк” Стрижакова і Райковича?

У останні дні передвиборчої кампанії другого туру мерських виборів певними ЗМІ активно поширюється інформація про те, що кандидати на посаду Кіровоградського міського голови Артем Стрижаков та Андрій Райкович домовилися про співпрацю. Під заголовками про «дружбу» обох кандидатів виходять матеріали, основний меседж яких – все вже вирішено до виборів. 

Даний меседж наразі просувають підконтрольні БПП та Опозиційному блоку (які, як зазначають експерти, наразі знаходяться у прихованій коаліції) кіровоградські ЗМІ, посилаючись на «думку кіровоградців». Тож, очевидно, що дані чутки про «договорняк» і «дружбу» між двома опонентами вигідні провладному кандидату Андрію Райковичу.

Про це свідчить і той факт, що подібні маніпуляції впливають на явку людей на вибори. Адже якщо у виборців формується думка про те, що вже все вирішено до голосування, сенсу йти на дільниці 15 листопада, виходить,  немає.

Як зазначають експерти, низька явка виборців вигідна саме висуванцю від БПП Андрію Райковичу, у той час, як достатня явка, зокрема, така, як була у першому турі, надасть перевагу позапартійному Артему Стрижакову.

Останній уже заявив на своїй сторінці у Фейсбук про те, що інформація про співпрацю його з Райковичем не відповідає дійсності і пояснив причини неможливості «дружби» між ними.

“Ніяких домовленостей з моїм опонентом Райковичем не було, немає і бути не може. «Дружби», про яку зараз пишуть підконтрольні БПП і Оппоблоку ЗМІ, не існує. Існує повага до опонента, яку я, власне, і проявив під час вчорашніх теледебатів. Розставлю крапки над «і»: Райкович йде від крупного бізнесу і від провладних партій, а я – від людей, які мене висунули і підтримали. І зраджувати їх, вступаючи в якісь домовленості, я не маю морального права. Ми з командою ідемо до кінця і віримо в підтримку кіровоградців цієї неділі, 15 листопада”, – написав Стрижаков на власній сторінці в Фейсбуці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар