Кандидат на кіровоградського міського голову оскаржив в суді зміст бюлетеню

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Після того, як міська виборча комісія після тривалих дискусій  із третього разу проголосувала за зміст бюлетеню, кандидат на міського голову Кіровограда Володимир Обрежа (самовисування) подав на ТВК по до суду.

7 жовтня на засіданні Кіровоградської міської виборчої комісії питання затвердження змісту бюлетеня на міського голову двічі не набирало достатньої кількості голосів. І лише з третього разу бюлетень було затверджено. Справа в тому, що декілька членів комісії наголошувало на тому, що назву політичної партії – висуванця кандидата, потрібно записати згідно Свідоцтва про реєстрацію політичної сили. Інші члени комісії наголошували, що це ставить частину кандидатів у нерівні умови(деякі назви партій написані повністю великими літерами) і потрібно писати увесь текст великими літерами. За цей варіант назви після тривалих дискусій і двох перерв у засіданні і було проголосовано.

Кандидат на міського голову Володимир Обрежа подав позов на рішення ТВК про зміст бюлетеню на виборах Кіровоградського міського голови до Кіровоградського окружного адміністративного суду. Кандидат вважає, що написання великими літерами порушує його права. На засіданні суду 9 жовтня у задоволенні позову кандидату було відмовлено у повному обсязі. Засідання було призначене на 14.00, а постанову у справі винесли о 22.30.

За інформацією ОПОРИ, у Кіровоградській області на засіданнях усіх виборчих комісій, які відбувалися 5-7 жовтня, затвердили бюлетені для голосування на виборах до місцевих рад. В основному рішення про зміст документа були одноголосними. У Кіровограді на посаду міського голови зареєстровано 14 кандидатів.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар