Врятувати дитину: 9-річний Костик потребує допомоги всіх небайдужих

Костя з мамою

9-річний Костянтин Малухін потребує допомоги. Лікарі поставили йому страшний діагноз – ДЦП, спастичність тетрапарез нижніх кінцівок, вивих і підвивих тазостегнових суглобів.


1 липня у Харкові, в інституті ім. Ситенка, Костю прооперували, вправили вивих лівого суглоба і виправили недорозвинуту верхівку таза. Зараз хлопчик знаходиться під крапельницями.

Сьогодні, 4 липня, Кості мають зняти спинальную систему. Потрохи дитина буде відходити від сильних препаратів. Але через півтора місяці мама з хлопчиком знову приїжджають до Харкова, де знімають гіпси. У вересні на Костю Малухіна чекає друга операція у Харкові.

Родині терміново потрібні кошти на операцію та лікування.

“Лікар сказав, що операція була складнішою, ніж ми спочатку обговорювали, і це коштуватиме 2000 доларів. І це без витрат на ліки. Спочатку треба заплатити тисячу, залишок суми можна віддати частинами, коли будемо приїздити на повторну операцію і розробку, – розповідає мама Костика. – Я розумію, що робота не легка, але відразу у голові думки: “Як ці кошти знайти? Сума в 30 000 тис. грн велика і не повністю зібрана. Ще треба зібрати  10 тис. 176 грн.

Вся біда у тому, що Костя не розмовляє і не може мені сказати, що в нього і де болить, чи затерпла ніжка при такій дозі ліків. І при цьому всьому я ж навіть не можу собі дозволити сліз та нервів. Не можу собі дозволити щоб він через мене нервував. Я йому постійно говорю: “У нас все добре, ми ж з тобою справляємося! Я спокійна, не нервую”. Як тільки від якоїсь теми сльозяться очі, відразу її змінюю. Тяжко так триматися, нерви потрібні залізні. Дякувати богу втягнулася. Наступний складний етап навчитись перевертати і брати на руки Костю. Гіпси тяжкучі. За 1 день у нас з’явився пролежень. Лікуємо”.

Вартість операції – 2 000 доларів. Медикаменти – 5 тис. 600 грн.

Номер карти ПриватБанку:  4731 2127 0080 8982.

Тел.: (066) 830-85-73, Малухіна Марина.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар