У якому магазині краще купувати електроніку?

© bestprice

На що звертати увагу під час покупки, щоб не зіпсувати собі нерви та не втратити гроші – питання, що стоїть перед кожним, хто збирається в магазин за гаджетами чи побутовою технікою. На світі існує мільйон способів, як обдурити покупця. Причому сам продавець навіть не підозрює про те, що його співробітники створили схеми, за якими кладуть додаткові кошти собі в кишені. Звичайно, це проблема продавця, що він не стежить за персоналом, який найняв на роботу, але страждають і звичайні споживачі, оскільки не отримують товару бажаної якості.

Покупець хоче, щоб усе відбувалося за замовчуванням: йому не доводилося бути експертом у різних галузях та виявляти підробки, відремонтований товар тощо. Та й бути експертом для різних товарів неможливо. Можна відрізнити якість певних товарів, з якими ми стикаємося більш-менш часто. Але далеко не кожен є фахівцем з електроніки, особливо, нової генерації. Отож, дізнайтесь, як вам обрати магазин техніки, покупка в якому сповна себе виправдає.

Відомий магазин = гарантія якості та безпечна покупка

Зазвичай люди міркують наступним чином: це – відомий магазин, вони мають дорожити своєю репутацією, а отже, ризики покупки тут мінімальні. Але і з крупними ритейлерами трапляється так, що, наприклад, губиться кур’єр, товар приїжджає в пом’ятій упаковці або пошкоджений. Тут варто розуміти, що проблеми можуть виникнути в будь-якому магазині, на будь-якому майданчику. Відрізняється тільки ймовірність цієї події, і вона випливає безпосередньо з якості роботи персоналу або незвичайності ситуації. Магазин техніки Авік робить все можливе, щоб уникнути неприємних інцидентів та забезпечувати користувачів виключно якісними товарами. Від техніки Apple до електротранспорту та аксесуарів до ПК.

І ще одна важлива річ. Та чи інша мережа електроніки сприймається як єдине ціле, але жодна компанія такою не є. У великих компаніях за різні товари відповідають свої співробітники. І якість роботи, вибору товару у цих людей може бути діаметрально протилежною. Наприклад, ви купуєте картку пам’яті у великому магазині та виявляєте, що це підробка. У той же час, помітно менший магазин торгує оригінальним товаром.

Загалом, ринок – річ стихійна, але різниця між магазинами, безперечно, є. Великі роздрібні мережі намагаються витримувати якість товару, підходи до клієнта. І ризики покупки в таких магазинах нижчі, ніж деінде. Далі йдуть гравці рангом нижче, там теж особливих проблем не повинно бути. Один з таких – зручний магазин з продажу електроніки та техніки Avic. І, нарешті, йдуть продавці нікому не відомі, часто одноденки, які пропонують товар за низькою ціною. Таких продавців багато на маркетплейсах, а їх товар часто буває сірим (поставленим у країну минаючи представництво компанії, він найчастіше дешевший). Щоб виявити такого сумнівного ритейлера, достатньо порівняти вилку цін.

Низька вартість – ознака потенційних проблем

Економіка для всіх гравців ринку плюс-мінус однакова, немає смартфонів, які виростають на деревах і коштують копійки, одна й та ж модель коштує приблизно однаково. Велика різниця у вартості має насторожити, зазвичай низька ціна – це ознака шахрайства. Хоча інколи вам можуть запропонувати вживаний товар під виглядом нового, наприклад, вітринні варіанти. Часто такі пристрої мають неповний комплект поставки, є якісь косметичні дефекти. І в цьому випадку ціна повністю виправдана, тому що ви купуєте товар, в якому є вада.

Часто під виглядом оригінального товару продають підробки за доступною ціною. Отже, якщо ви побачите таку пропозицію, не полінуйтесь задати безліч запитань продавцю, щоб знайти причину такої вартості. Зазвичай відповіді на питання розкривають проблему, а ви вже для себе вирішите, чи варто купувати такий товар.

Вмикайте здоровий глузд!

Товари хорошої якості не можуть продаватися за чіповою ціною, з ними завжди щось не так. Уявна вигода, яка вас манить, тисне на жадібність, люди вважають, що вони можуть обдурити систему, хоча зазвичай відбувається все навпаки. Купівля будь-якого товару – це оцінка ризиків, наскільки ви готові витратити такі гроші та випробувати можливі проблеми або переплатити і не зіткнутися з ними. Вартість кожного товару відображає його якості, нехай це один і той самий товар. Наприклад, купуючи на сірому ринку смартфон, ви купуєте пристрій без гарантії. Як наслідок, якщо щось із ним відбувається, здебільшого це ваші проблеми. Інша справа – це замовити той самий мобільний пристрій в магазині Avic з гарантією. У випадку чого, продавець обміняє товар на інший або поверне кошти. Просто і банально, жодних складнощів тут бути не може. Отже, не потрібно бути експертом ринку, щоб зрозуміти, який магазин електроніки краще підходить для ваших покупок.

Вдалих вам покупок! Будьте розумними та раціональними покупцями!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар