Урбаністичний проєкт для молоді стартує в містах Кіровоградщини

© bsu.edu

Чотири міста Кіровоградщини – Кропивницький, Знамʼянка, Олександрія і Світловодськ – приєднаються до нового освітнього проєкту для молоді – Урбан Руху «У міста є Я».

Про це повідомляє Перша електронна газета  за інформацією Western NIS Enterprise Fund.

Урбан Рух «У міста є Я» покликаний об’єднати молодь (від 10 до 17 років) та надати їм інструменти для активного залучення до міського життя.

«Через кілька років сучасні підлітки будуть обирати професії і міста, в яких жити та працювати. Ми ж прагнемо показати, що вони вже можуть впливати на розвиток їхніх середовищ, що їхні потреби та ідеї важливі.

Цей проект є своєрідним залученням молоді до процесів змін, але також забезпечити зв’язок між мешканцями та центрами прийняття рішень задля зміни життя мешканців на краще. Саме тому ми називаємо цю програму рухом – від міста до міста, від громади до громади, але зі спільною метою» – розповіла Ірина Озимок, Директорка Місцевого економічного розвитку WNISEF та авторка книги «У міста є Я».

Програма розроблена професійними урбаністами, архітекторами і стартує у 18 містах та громадах із 18 березня по 28 червня 2024 року. Зустрічі відбуватимуться на базі молодіжних організацій на місцях. Окрім розроблених інтерактивних занять, цікавих завдань, учасники зможуть поспілкуватися з запрошеними фахівцями, отримають цікаві відео лекції та зможуть дослідити власні міста. Участь у програмі є безкоштовною.

Більше про Урбан Рух можна дізнатися на сторінці у Facebook: @urban.rukh.ua

Нагадаємо, школяр з Кіровоградщини виграв стипендію на 2 роки навчання у Великобританії.

Читайте також: В Олександрії відкрили молодіжний простір (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар