В громаді на Кіровоградщині встановили інклюзивні гойдалки

На території Новоукраїнської громади встановили дві інклюзивні гойдалки для дітей з інвалідністю.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на міського голову Новоукраїнки Олександра Корінного.

Одну з гойдалок встановили на подвір’ї міської лікарні, другу – біля ліцею №4, який є опорним для дітей із особливими освітніми потребами.

“Це черговий крок для створення безбар’єрного середовища у нашій громаді, адже гойдалки сконструйовані таким чином, що дітки мають можливість перебувати на них у візку, самостійно заїжджаючи та виїжджаючи із них. Новоукраїнська ТГ давно працює над тим, щоб діти та дорослі з інвалідністю не відчували дискомфорту, відвідуючи об’єкти соціальної сфери, навчальні заклади, локації для відпочинку.

Зокрема, ще у 2018 році було побудовано майданчик «Баскет», особливістю якого є змінна висота баскетбольних щитів, проведено корекцію з’їздів тротуарів для можливості пересування на інвалідних візках, або із дитячими візочками, та ін.. Всі нові об’єкти, які будуються чи реконструюються, обов’язково враховують потреби інклюзивності та безбар’єрності”,- йдеться у повідомленні пресслужби міськради.

Інклюзивні гойдалки для Новоукраїнської громади надані благодійною організацією «Благодійний фонд «Безпечне майбутнє» у партнерстві із Дитячим фондом ООН UNICEF.

1

2

3

4

Нагадаємо, авторські окопні свічки передала захисникам молодь з інвалідністю Кропивницького (ФОТО)

Читайте також: як військовий медик із Кропивницького займається реабілітацією поранених і дітей

Поширити:

Залишити коментар:

коментар