У Кропивницькому віддали останню земну шану чотирьом загиблим воїнам

Вчора, 1 серпня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани провели у засвіти Героїв-земляків: старшого солдата Олександра Водяницького, старшого сержанта Сергія Ємельянова, матросів Олександра Соклакова та Сергія Пасічника.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Олександр Водяницький народився 30 жовтня 1985 року у Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу № 34. Потім здобував освіту в декількох навчальних закладах міста і після закінчення навчання працював на різних підприємствах комірником, оператором.

У листопаді 2013 року приєднався до національно-патріотичної протестної акції «Євромайдан» у Києві і підтримував її до завершення «Революції гідності». Із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України Олександр добровільно пішов захищати свою Батьківщину.

Старший солдат Олександр Володимирович Водяницький помер 26 липня 2023 року, від гострої серцево-судинної недостатності, перебуваючи після отриманих поранень на лікуванні в одному із закладів охорони здоров’я.

“Сашко настільки віддав себе всього на фронті, що сил організму просто не вистачало. І не вистачило…, – діляться спогадами бойові побратими бійця. – Він був щирою і відкритою людиною, справжнім патріотом, надійним другом, люблячим сином, хорошим товаришем і мотивованим воїном”.

Сергій Пасічник – теж кропивничанин. Народився в рідному місті 19 березня 1985 року. Закінчив тут загальноосвітню школу № 2. Працював на будівельних підприємствах обласного центру. Проходив строкову службу в лавах воєнного-морського флоту. 29 червня 2023 року був призваний до Збройних Сил України у підрозділ морської піхоти.

Матрос Сергій з позивним «Паска» загинув 26 липня 2023 року в районі населеного пункту Урожайне Волноваського району, Донецької області, під час виконання бойових завдань. Під час бойового зіткнення з ворогом він потрапив під потужний артилерійський обстріл. Вдома у нього залишилися батьки, сестра та неповнолітній син.

Олександр Соклаков народився теж у Кропивницькому 25 травня 1989 року. Закінчив загальноосвітню школу № 13, потім продовжив навчання у вищому професійному училищі № 4. Після закінчення училища проходив строкову службу в лавах Збройних сил України. По її закінченню продовжив служити в 3 полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго за контрактом. Після закінчення контракту працював в кропивницькій науково-виробничій фірмі «КІТ-КОНСАЛТІНГ».

Із 1 липня 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України, воював кулеметником відділення морської піхоти.
Матрос Олександр Юрійович Соклаков загинув 25 липня 2023 року в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області під час виконання бойових завдань.

Сергій Ємельянов народився 5 жовтня 1970 року у селі Клинці, Кіровоградської області де і закінчив загальноосвітню школу. Після завершення навчання вступив до Кіровоградського професійного училища № 8 де і здобув кваліфікацію газозварник-слюсар-сантехнік. У 1991 році, після закінчення строкової служби розпочав трудову діяльність на посаді слюсаря в житлово-експлуатаційній конторі № 2, потім в приватному підприємстві «Калісто». Із 2001 року перейшов працювати до Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. Працівники лікарні називали його «людина – золоті руки».

У 2014 році з початку оголошення в Україні антитерористичної операції зі звільнення захоплених підконтрольними росії бойовиками територій Донецької та Луганської областей України Сергій Ємельянов пішов добровольцем до 79 бригади. У травні 2015 року потрапив до госпіталя Одеси з контузією де і був прооперований.
Не зважаючи на погіршення здоров’я з перших хвилин повномасштабного вторгнення став на захист України. Проходив військову службу в Канатовому, Києві, Рівному, Умані.

Старший сержант, командир відділення засобів радіозв’язку Сергій Петрович Ємельянов помер під час виконання обов’язків військової служби. Вдовою залишилися дружина, без батька – донька, без сина – мати.

Панахиду за загиблими Воїнами відслужив настоятель храму Святого Володимира Православної церкви України Отець Йосип.

Нагадаємо, у Кропивницькому поховали двох воїнів

Читайте також: в Олександрії воїнам і родинам загиблих вручили державні нагороди

Поширити:

Залишити коментар:

коментар