Кропивницький попрощався з двома загиблими Героями (ФОТО)

Сьогодні, 9 травня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища провели у засвіти солдата Ігоря Бутченка і молодшого сержанта Едуарда Курзанкіна.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Ігор Бутченко народився 30 червня 1987 року в маленькому шахтарському місті Довжанськ Луганської області. Згодом родина переїхала до Кропивницького. Навчався в загальноосвітніх школах № 22, тепер Гірнича гімназія та школі-ліцеї №25, нині – ліцей «Європейська освіта».

У 2009 році Ігор Бутченко закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «Правознавство».  Після закінчення вишу працював на посаді юриста в Райффайзенбанку міста Одеси. Пройшов військову строкову службу в лавах Збройних сил України. Після служби, продовжив роботу юристом в банковій системі Одеси.

У 2014 році, після початку антитерористичної операції, Ігор Бутченко став до лав Збройних сил України, впродовж півтора року проходив службу в бригаді протиповітряної оборони Одеси. А 24 лютого 2022 року добровільно став на захист Батьківщини на посаді механіка-водія в бригаді ППО.

Після двох років служби та навчання був переведений до іншого підрозділу стрільцем – помічником гранатометника парашутно-десантної роти.

Солдат Ігор Бутченко загинув 30 квітня 2024 року в районі населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області, що на Авдіївському напрямку, під час виконання бойових завдань. В родині залишилися мама, тато та брат, який зараз воює на передовій.

Едуард Курзанкін народився 16 травня 1999 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітніх школах № 35 (Інноваційна гімназія) та № 21 (Козацька гімназія).  У 2018 році  закінчив Кропивницький професійний ліцей за будівельним напрямком. По закінченню навчання пройшов військову строкову службу в місті Дніпро та залишився служити за контрактом.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Едуард Дмитрович став на захисті рідної країни.

Служив на посаді командира відділення розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів Центрального оперативно-територіального об`єднання Національної гвардії України.

Молодший сержант Едуард Курзанкін загинув 3 травня 2024 року в районі населеного пункту Благодатне Донецької області, під час виконання  бойових завдань. Без рідної людини залишились дружина, мама, тато, молодший брат, дідусь, бабуся. 

image

2

3

4

5

6

8

Нагадаємо,  вважався безвісти зниклим: із загиблим захисником попрощалися у Кропивницькому (ФОТО)

Читайте також: на Кіровоградщині попрощалися з Героєм, який вважався зниклим безвісти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар