На Кіровоградщині можливі обмеження водо- й електропостачання

Сьогодні, 8 травня, можливі відключення електроенергії й обмеження водопостачання для промислових та побутових споживачів Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Так за інформацією Укренерго, по Україні в цілому і на Кіровоградщині зокрема, можливі відключення електропостачання з 18:00 до 23:00.

“Особливо важка ситуація очікується в цей проміжок часу. Причина – дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу ОКВП «Дніпро-Кіровоград» поінформував, що не зупиняє свою роботу, але переходить в економний режим роботи. Зокрема:

  • з 13:00 до 19:00 в містах Олександрія, Знам’янка та Кропивницький буде знижений тиск у водопровідних мережах, що унеможливить подачу води на верхні поверхи житлових будинків;
  • з 14:00 до 19:00 у Світловодську водопостачання буде припинене.

“Сподіваємось, що енергетики виконають ремонтні роботи чимшвидше і води в наших резервуарах вистачить для забезпечення потреб абонентів.

Водночас звертаємось до жителів області з проханням зробити необхідні запаси і використовувати воду з крану лише для нагальних потреб” – зазначили в водоканалі.

Нагадаємо, у Світловодську пошкоджена електромережа внаслідок ракетної атаки.

Читайте також: ракетна атака по Світловодщині: місцевих просять повідомляти про руйнування житла

Поширити:

Залишити коментар:

коментар