Вважався безвісти зниклим: із загиблим захисником попрощалися у Кропивницькому (ФОТО)

Фото: Кропивницька міська рада

Сьогодні, 7 травня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани віддали останню земну шану Герою — земляку старшому сержанту Олександру Конопатському.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Олександр Конопатський народився 13 червня 1982 року в селі Аврамівка Кропивницького району Кіровоградської області. Навчався у Могутненській загальноосвітній школі.

Пройшов військову строкову службу. Після демобілізації працював трактористом-машиністом в приватному підприємстві «Влад». У 2007 році одружився, згодом народився первісток – син Олексій, у 2016 році народився другий син – Юрій.

Упродовж десяти років, із 2008 по 2018, Олександр Конопатський працював на підприємстві «Дніпро – Кіровоград» на посаді машиніста екскаватора.

Із 2018 року Олександр працював за кордоном, але з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України,  у березні 2022 року добровольцем приєднався до лав Збройних сил України та став на захист Батьківщини.

Служив на посаді водія-заправника автомобільного відділення взводу забезпечення зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. Воював на найгарячіших ділянках фронту – на Донецькому напрямку.

Старший сержант Олександр Конопатський загинув 5 вересня 2023 року в районі населених пунктів Оріхово-Василівка Бахмутского району Донецької області під час виконання бойових завдань.

До 24 квітня 2024 року Олександр Конопатський офіційно вважався безвісти зниклим.

Без  батька залишилися сини 17 і 8 років, без чоловіка дружина, без брата сестра захисника. Панахиду за загиблим Воїном відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

1

2

3

4

Нагадаємо, Кіровоградщина втратила на війні ще трьох захисників (ФОТО)

Читайте також: на Кіровоградщині попрощалися з Героєм, який вважався зниклим безвісти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар