Катання на гіроборді: лайфхаки для новачків

Велосипеди й ролики — засоби пересування родом із дитинства. Сучасна молодь має можливість кататися на швидкому, мобільному та функціональному електротранспорті. Одним із них є гіроборд — дошка зі спеціальними вбудованими датчиками руху та двома колесами. Досвідчені користувачі катаються впевнено та швидко, а новачки дивляться на транспорт із недовірою. Декілька простих порад допоможуть приборкати двоколісного коня та їздити без страху.

Принцип дії гіроборда

Корпус пристрою оснащений датчиками, які відповідають за його рух, реагуючи навіть на незначні коливання. Для людей із погано розвиненим вестибулярним апаратом катання на електротранспорті стане справжнім тренуванням. Головне — запам’ятати основні команди, які виконує гіроборд, та контролювати власні відчуття:

  • за рух уперед відповідає натиск носочками, назад — п’ятами;
  • чим сильніше давити на датчики, тим пристрій їхатиме швидше;
  • для повороту праворуч уперед виводять ліву ногу, переносячи вагу тіла в той бік, і навпаки;
  • встановлення рівноваги та зменшення швидкості дає змогу загальмувати.

Перші кроки до впевненої їзди на гіроборді

Варто реально оцінювати власні сили, не засмучуючись невдалим спробам. За кілька тренувань ви засвоїте принцип роботи електротранспорту, зможете легко орієнтуватися в просторі та тримати баланс. Добірка лайфхаків допоможе швидше досягти бажаного результату:

  • Для першої поїздки виберіть місце з максимально рівною дорогою, а також надягніть екіпірування для власної безпеки. У пригоді стануть шолом, наколінники й налокітники. Спочатку краще кататися разом із групою підтримки, щоб за необхідності партнер підстраховував на поворотах.
  • Перед стартом руху впевніться в справності гіроборда та достатньому рівні заряду. Для цього вибирайте якісні моделі на сайті компанії Алло з потужною батареєю від брендових виробників.
  • Не застрибуйте двома ногами одночасно на поверхню гіроборда. Такі дії можуть пошкодити апаратну частину транспортного засобу та спричинити поломку. Краще швидко та спокійно наступити обома ногами, щоб дошка не вислизнула з-під вас.
  • Контролюйте рухи під час поїздки, оскільки гіроборд миттєво реагує на кожну дрібницю. Трохи зігнувши коліна, буде легше тримати рівновагу. Уникайте різких змахів руками, щоб не впасти, та слідкуйте за поставою.
  • Засвоюйте базові команди для впевненого керування гіробордом та не бійтеся гальмувати. Для цього достатньо прийняти рівне положення тіла й поступово зменшувати швидкість руху. У такій послідовності легше запобігти падінню.

Перші поїздки можуть здаватися важкими й безрезультатними, але з часом ви зрозумієте принцип дії, вивчите основні команди. Тіло запам’ятає базові рухи, а ви вражатимете оточення майстерними навичками. Головне — діяти з урахуванням порад, аби відчувати від катання задоволення. Не засмучуйтеся невдалим спробам, а працюйте над рівновагою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар