На Кіровоградщині винесли вирок браконьєру

Чоловіка, який незаконно ловив рибу на Кам’янському водосховищі, засудили на один рік обмеження волі з іспитовим терміном.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі Кіровоградського рибоохоронного патруля.

Подія відбулася у серпні біля шлюзів Кременчуцької ГЕС Олександрійського району. Вночі чоловік на надувному човні вийшов на воду та виставив ставну сітку. За три годину в неї потрапили 20 штук синця та 12 штук судака. Коли правопорушник повернувся на берег, його викрили інспектори Кіровоградського рибоохоронного патруля.

За порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» та ЗУ «Про тваринний світ», на нього був складений протокол за ч.4 ст.85 КУпАП та нараховано збитки за заподіяну шкоду водним ресурсам України у розмірі 7 820 грн.

Під час судового засідання звинувачений визнав свою вину у вчиненні незаконного вилову риби. Суд призначив покарання у вигляді одного року обмеження волі. Однак, враховуючи каяття обвинувачуваного, відсутності судимості та наявності позитивної характеристики за місцем проживання, суд звільнив громадянина від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

Рибу, сітку та гумовий надувний човен конфіскували в дохід держави. Також чоловік має сплатити на користь держави відшкодування збитків за водні ресурси та судові витрати зат проведення інженерно-екологічної експертизи.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар