Три громади Кіровоградщини вивчатимуть інструменти економічного розвитку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© pexels

14 травня о 9.30 у конференц-залі готелю «Reikartz Кропивницький» (м. Кропивницький, вул. Ст. Чорновола, 1-Д) відбудеться дводенний практичний семінар «Знай свою громаду!». Семінар організовується Одеським національним економічним університетом спільно з Подільською агенцією регіонального розвитку в рамках програми США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Учасники з трьох ОТГ, з якими співпрацює програма USAID DOBRE у Кіровоградській області, навчаться аналізувати наявні ресурси, створювати економічний профіль громади і обирати дієві інструменти місцевого економічного розвитку (МЕР) для своєї громади. Експерти нададуть практичні рекомендації з їх впровадження, та спільно з громадами розроблять покроковий план реалізації проектів МЕР.

Спеціалісти з МЕР Бобринецької, Маловисківської та Новоукраїнської громад отримають знання, які допоможуть їм вдосконалити механізми економічного розвитку об’єднаної громади та віднайти необхідні ресурси для їх реалізації. Учасники семінару визначаться, чи потрібні громадам наглядові ради, уповноважені вирішувати питання місцевого економічного розвитку, сформують складові економічних профілів та навчаться позиціонувати громаду для потенційного інвестора.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) - це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Акредитація журналістів до 16:00 11 травня за електронною адресою kovalev_oneu@ukr.net або за телефоном +380677067673

Контактна особа – Ковальов Анатолій Іванович

Поширити:

Залишити коментар:

коментар