У День медика у Кропивницькому влаштують профілактичну “Виїзну клініку”

Цієї п’ятниці, 16 червня, на площі біля міської ради відбудеться профілактично-медична акція “Виїзна клініка”, приурочена до Дня медичного працівника.

Мета акції – привернути увагу населення до актуальності проходження профілактичних оглядів – найдієвішого способу раннього виявлення захворювань, повідомляють на сайті управління охорони здоров’я КМР. Акція проходить за ініціативи управління охорони здоров’я та медичних закладів міста.

В акції візьмуть участь працівники лікувально-профілактичних закладів, волонтери КОВ ВБО “Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ” та Товариства Червоного Хреста України. Під час акції кропивничани зможуть пройти експрес-тестування на ВІЛ/СНІД, виміряти цукор у крові, артеріальний тиск, дізнатись про свою вагу, а також отримати консультації спеціалістів з питань вакцинації, харчування, окуліста, невропатолога, стоматолога, травматолога, кардіолога.

У рамках заходу волонтери вчитимуть містян надавати екстренну долікарську допомогу. На площі діятиме ігровий медичний майданчик для дітей “Майбутній лікар”.

Акція розпочнеться на площі перед міською радою о 9.00 і триватиме до 12.00.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар