У шістьох районах Кіровоградщини рівень захворюваності перевищує епідпоріг

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© slovoidilo.ua

Всього за минулий тиждень захворіло 3957   осіб, з них 68,3 %  дітей. Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищив значення епідпорогу та знаходиться на рівні: мінус 35,4 % до епідпорогу (інт. пок. 409,32, епідпоріг 633,42). Проте у шістьох районах  рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів відповідних територій.

Пише Лабцентр.

В містах Олександрії, Кропивницькому, Світловодську та на інших територіях епідпоріг не перевищений, його рівень становить від мінус  14,6 % в Світловодському районі  – до мінус 72,6% у Компаніївському районі. Разом з тим на 6-х адмінтериторіях рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів відповідних територій (м. Знам`янка, Вільшанський, Гайворонський, Кіровоградський, Маловисківський, Олександрійський райони).

Найвищий показник захворюваності – в Світловодському районі  (713,53 на 100 тис. нас.), найнижчий – в Благовіщенському (75,14 на 100 тис. нас.). За минулий тиждень в області госпіталізовано 273 хворих, з них 76,2% діти та підлітки до 17 років.

У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру на минулому тижні проведено 2 дослідження зразків матеріалу від хворих на ГРІ, вірус грипу не виявлений. Летальних випадків не зареєстровано.

Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу — 3447 осіб, з них 17,1 % дітей та 57,8% медичних працівників.

Фахівцями  обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров´я), проведення протиепідемічних заходів та лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться  санітарно-освітня робота:  опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 7, випущено листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів —  652.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар