Інвестори не хочуть вкладати гроші в Кіровоград

Соціально-економічна криза 2014 – 2015 років призвела до погіршення становища із залученням інвестицій з-за кордону та здійснення внутрішніх капіталовкладень. Про це повідомили під час апаратної наради в Кіровоградській міськраді сьогодні, 28 грудня.

Під час аналізу стану інвестиційної діяльності у  Кіровограді з’ясовано, що починаючи з 2013 року рівень інвестицій в економіку  міста знизився.

Очікується, що за 2015 рік за рахунок усіх джерел фінансування замовниками усіх форм власності буде залучено 953,5 млн грн капітальних інвестицій (у 2014 році – 1065,9  млн грн).

Основним джерелом фінансування капітальних інвестицій, як і раніше, залишаються власні кошти підприємств та організацій.

Крім того, спостерігається зменшення рівня іноземних інвестицій починаючи з 2013 року.

Головними причинами значного падіння є, перш за все, стрімка девальвація національної валюти, зростання ризиків інвестування в державу внаслідок подій на сході країни, хаотична і постійна зміна правового поля в Україні (особливо податкового законодавств), що призводить до  непрогнозованості умов ведення господарської діяльності. Зазначені причини ускладнюють ведення бізнесу в Україні і відлякують іноземних інвесторів.

Так, станом на 1 жовтня поточного року обсяг прямих  іноземних інвестицій, унесених в економіку Кіровограда зменшився на 9,4 % порівняно з початком 2015  року і становив 25,6 млн дол США (38,1% загального обсягу інвестицій області).

На початок 2016 року обсяг прямих  іноземних інвестицій очікується в сумі 25,8 млн дол США.

Свій капітал вклали інвестори 24 країн світу, серед яких провідні партнери: Нідерланди, Велика Британія та Кіпр. Прямі іноземні інвестиції отримали  65 підприємств міста. Найбільші обсяги інвестицій вкладені в підприємства промисловості, організації, що здійснюють операції з нерухомим майном.  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар