У Кіровограді готуються до стихії

У зв’язку з прогнозом погіршення погодних умов на території Кіровограда та з метою запобігання надзвичайним ситуаціям у господарстві міста, забезпечення руху на дорогах загального користування та на вуличній мережі міський голова Олександр Саінсус видав розпорядження щодо невідкладного реагування на небезпечні природні явища – сніг і хуртовину.

Про це повідомляє сайт КМР.

Своїм розпорядженням міський голова затвердив склад оперативного штабу для вжиття невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та подій, пов’язаних з ускладненням погодних умов, 20-22 січня 2014 року.

Керівникам підприємств, установ та організацій міста, які забезпечують сталі умови життєдіяльності територіальної громади міста, рекомендували підвищити виробничу, управлінську систему організації праці у сталому наданні функціональних послуг в умовах випадання великої кількості снігу та значного пониження температури повітря.

Відповідно до розпорядження, Головне управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради має забезпечити організацію роботи комунальної техніки та засобів для своєчасного прибирання снігу з проїжджої частини доріг вулиць та тротуарів з використанням піщано-соляної суміші для запобігання ожеледиці, організувати моніторинг та своєчасне реагування балансоутримувачами багатоквартирного житлового фонду незалежно від форм власності на звернення громадян про аварійні події в житловому секторі. За необхідності комунальники мають право залучати спеціалізовану техніку підприємств та установ міста що її мають у своєму розпорядженні, а також спеціалізовану інженерну техніку управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності рекомендовано також мобілізувати власні сили та матеріально-технічний ресурс на утримання прилеглих територій від снігового покриву, унеможливлення накопичення на дахах і карнизах снігу та бурульок та їх падіння на пішохідні тротуари і прибудинкові території, де можуть знаходитись громадяни міста. Державному пожежно-рятувальному загону УДСНС України в Кіровоградській області доручено забезпечити своєчасне реагування населенню міста в складних погодних умовах, а також в локальних випадках реагування на звернення водіїв по вилученню автотранспорту зі снігових наметів.

Відділ ДАІ міліції громадської безпеки Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області за заявкою комунального підприємства «Кіровоград-Універсал 2005» має забезпечити супровід спеціалізованої техніки, що буде залучена для розчищення доріг міста. Організаційно-методичне та інформаційне забезпечення роботи міського оперативного штабу буде здійснювати управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради, а міська коміся з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій невідкладно вирішуватиме питання щодо забезпечення робіт з розчищення доріг від снігового покриву необхідною кількістю паливно-мастильних матеріалів з міського матеріального резерву.

Контроль за виконанням даного розпорядження покладено на першого заступника міського голови Володимира Каніщева.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар