Школярів-спецназівців у Кіровограді готуватимуть із 1 вересня

Із 1 вересня розпочне роботу середній навчальний заклад, розташований на базі колишнього 50 окремого навчального загону спеціальної підготовки командування Сухопутних військ Збройних Сил України (Кіровоград).

За інформацією начальника Кіровоградського військового ліцею підполковника Олександра Зіньковського, поточного року до першого курсу навчального закладу планують набрати 125 ліцеїстів. Відбір буде проводитися на підставі вивчення особових справ абітурієнтів, а зарахування – за результатами вступних іспитів із математики, української мови, фізичної підготовки, а також професійно-психологічного відбору.

Ліцеїсти будуть безкоштовно забезпечені військовою уніформою, чотирьохразовим харчуванням та проживатимуть за встановленим розпорядком дня в обладнаних на сучасний лад казармах покращеного типу.

Окрім планових занять з предмету «Захист Вітчизни», ліцеїсти щодня будь залучатися до ранко-фізичної зарядки, спортивно-масової роботи та планових занять з фізичної підготовки та спорту.

«Вихованців ліцею навчатимуть у найкращих традиціях підрозділів спеціального призначення. До організації та проведення польових занять з ліцеїстами будуть залучатися офіцери та контрактники з окремого полку спеціального призначення, адже головне завдання нашого навчального закладу – це якісна підготовка юнаків до подальшої служби в лавах Збройних Сил України», – зазначив підполковник Олександр Зіньковський.

За матеріалами прес-служби Міністерства оборони

Поширити:

Залишити коментар:

коментар