Світловодські перевізники домоглися свого варіанту перевезень пільговиків

Сьогодні у кабінеті міського голови Юрія Котенка та за його головування зібрались представники громадськості Світловодська, відповідних структур міськвиконкому та перевізників, що здійснюють по місту пасажирські автоперевезення.

Як передає кореспондент Першої електронної, мета зустрічі – знаходження «точок дотику» між останніми і чималим прошарком пільгових категорій громадян, питома вага котрих від загальної кількості населення міста складає 60%.

У зв’язку з цим перевізники вимушені обмежувати кількість пільговиків до двох на одну транспортну одиницю, що породжувало і породжує чимало скарг у різноманітні інстанції.

Вищеназване засідання мало покласти цій суперечці край. Таким чином міськвиконком запропонував такий варіант: в автобусах до 17-ти посадкових місць одночасно мають право безкоштовно їхати два пільговика, в автобусах з понад 17-ти місць – п’ятеро. На що деякі із громадських активістів запропонували свою консенсусну норму: по два пільговика – в автобусах до 12-ти місць і по п’ять – в автобусах понад 12-ти місць.

Однак ані з першим, ані з другим варіантами перевізники не погодилися. Їм, які місяцями чекають на компенсації із держбюджету за безкоштовне перевезення пільговиків, за таких умов працювати буде несила. По-друге, нині перевізники взялися за суттєве оновлення своїх автопарків, виводячи на маршрути комфортабельні автобуси великої пасажиромісткості – від 20-ти і вище сидячих місць. І таких автобусів вже майже половина від їхньої сукупної кількості. Якщо ж зголоситися на запропоновані варіанти, а тим більше – на «громадський», то перевізникам стане вкрай збитково експлуатувати великі автобуси – вигідніше буде «томити» пасажирів, перевозячи їх малогабаритними мікроавтобусами. Чи хочуть цього наші пасажири, риторично запитали перевізники і запропонували свій варіант: до 17-ти місць – по два пільговика одночасно, а від 18-ти – по чотири…

Врешті-решт, меморандум було підписано відповідно до пропозицій перевізників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар