Неіснуючий світловодський ЖЕК завинив 800 тис. грн. Пенсійному фонду

У рамках підготовки до чергової сесії Світловодської міськради відбулося засідання постійно-діючої депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, вже кілька місяців в результаті реформування ЖЕКів на їхній базі функціонують два комунальні підприємства: «Житлосервіс-2012» та «Житлосвіт-2012». Майно, виробничі потужності, робоча сила тощо колишніх ЖЕКів відійшли цим КП. Ця процедура передбачає роботу ліквідаційних комісій, яким належить перевірити, чого і скільки передається з балансу п’яти ЖЕКів на баланс КП.

Комісія розглянула стан передачі і виявила певні недоліки.

Так, голова депутатської комісії Володимир Дем’янюк зауважив, що на баланс «Житлосвіту-2012» передається дещо менше транспортних засобів та обладнання, ніж їх було на балансах ліквідованих контор.

Ще один нюанс, який занепокоїв депутатів – заборгованість ліквідованих ЖЕКів із зарплати своїм працівникам та перед Пенсійним фондом. Зокрема, ЖЕК №4 завинив перед останнім майже 800 тисяч гривень.

Це – неподобство, обурився Дем’янюк, яке відтерміновує призначення заслуженої пенсії кожному працівникові цього ЖЕКу в середньому на 10 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар