Через 2-3 дні у Кіровограді знову буде транспортна криза?

Фінансових ресурсів для випуску автобусів у кіровоградського ПАТ «Автобусний парк 13527» залишилося на 2-3 дні.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив директор підприємства Анатолій Голованов, передає кореспондент Першої електронної.

За словами керівника, борг підприємства з виплати зарплати складає більше 700 тис. грн., за пальне і запчастини — 800 тис.

Анатолій Голованов підкреслив, що субвенція за перевезення пільговиків не покриває збитків підприємства, які щороку становлять приблизно 4 млн. грн. Нинішнього року ця проблема загострилася особливо.

«А після введення нового маршруту 1-Ц виручка парку знизилася на третину», — додав директор автобусного парку.

Він також наголосив, що його підприємство і тролейбусний парк є єдиним у місті соціальним транспортом, маючи на увазі, що левову частку пільговиків перевозять саме вони. Власники ж маршруток не хочуть їх перевозити за пільговим тарифом, плюс до того ж вони перебувають на такій системі оподаткування, що дозволяє їм не сплачувати в бюджет практично нічого.

Анатолій Голованов нагадав, що на під час минулого мітингу колективи згаданих підприємств висунули вимоги ліквідувати заборгованість перед ними за пільгові перевезення та скасувати маршрут 1-Ц. Оскільки міська влада до них не дослухалася, їхні керівники звернулися до прокуратури щодо порушень введення 1-Ц. Якщо це не допоможе, тоді готуватимуть судовий позов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар