На кіровоградців чекають насичені вихідні (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Куди піти на вихідні у Кіровограді 10-11 жовтня. 

Кіровоградський академічний обласний театр ляльок

10 жовтня, 12.00

Кіровоградський академічний обласний театр ляльок запрошує мешканців та гостей міста відвідати виставу для дітей! Дивіться спектакль «Кицьчин Дім» (автор – С. Маршак). Рекомендований вік для перегляду – від 5 років.

Початок– о 12.00 годині. Після вистави для дітей на стаціонарі проводяться ігрові програми з врученням солодощів і дарунків.

11 жовтня, 12.00

Двоє ведмежат, які виховувалися у лісовому будиночку бабусі й дідуся, вперше потрапляють до міської квартири батьків. Доки дорослих немає вдома, за малечею приглядає старша сестричка. Та хіба ж вона в змозі встигнути за непосидючими бешкетниками, які так і норовлять всюди всунути свого носа. Але завдяки Мушці і татові-рятівникові, усі витівки малечі закінчуються вдало.

Автор п’єси і режисер-постановник –
заслужений діяч мистецтв України Є. Гімельфарб
Художник-постановник – О.Шарій
Музичне оформлення – Ю.Карпенко
Переклад – Н.Педько

Мова виконання – українська

Тривалість вистави – 35 хвилин. Початок о 12.00
Рекомендований вік для перегляду – від 4 років

Кіровоградська обласна філармонія

10 жовтня, 13:00

Зал філармонії «Фікси-ШОУ» з оригінальною інтерактивною виставою «Як Дім Дімич став фіксиком» від творців відомого анімаційного мультфільму.
Програма розрахована для дітей від 3-х до 12 років
Початок о 13.00.
Довідки за телефонами: 24-12-03, 24-12-06.

 Музичний фестиваль ім. Кароля Шимановського

10 жовтня (субота) – день пам’яті Генріха Нейгауза
10.00. Покладання квітів до погруддя та меморіальних дощок
на будинку, в якому народився Генріх Нейгауз (вул. Шульгіних, 26),
на будинку музичної школи №1 ім. Генріха Нейгауза (вул. Чміленка, 65),
до погруддя Генріха Нейгауза біля музичного училища (вул. Маланюка, 4)

10.30. Музична школа № 1 ім. Г.Г.Нейгауза, 1-й корпус, Народний музей Генріха Нейгауза та Музей музичної культури ім. К.Шимановського (вул. Чміленка, 65)
Відкриття виставки «Паломництво на батьківщину Вчителя»:
Марина Долгіх (викладач музичного училища, автор книги «Нейгаузи: варіації на єлисаветградську тему»). Єлисаветградські концерти Г.Нейгауза
Тетяна Фурлет (директор музею Генр. Нейгауза). Від С.Ріхтера до М.Крушельницької (учні Г.Нейгауза на його батьківщині)
Олександр Полячок (директор музею К.Шимановського). Польські музиканти на батьківщині Нейгауза і Шимановського
11.00. Концерт учнів школи

12.00. Костел Святого Духа (вул. Дворцова, 50)
Панахида пам’яті Кароля Шимановського та Генріха Нейгауза
Мішаний хор Кіровоградського музичного училища.
Керівник – Надія Шост
Камерний оркестр Кіровоградського музичного училища
Керівник – засл. діяч мистецтв України Наталія Хілобокова
Й.С. Бах, П.Чайковський, Д.Леонтович, К.Стеценко

Чарівних жінок Кіроградщини запрошують на Благодійний марафон краси

Тайм-клуб “Берлога”, 11 жовтня, початок об 11:00

Запрошуємо чарівних жінок Кіроградщини долучитися до Благодійного марафону краси. Упродовж одного місяця жінки цілеспрямовано працюватимуть над собою, своїм тілом та вестимуть здоровий спосіб життя. Допомогати та навчати їх буде команда професіоналів: дієтолог, фітнес-тренер, візажист, кулінар, психолог.

Щоб учасниці не втрачали мотивацію, на прикінці проекту жінка, яка покаже найкращий результат, отримає цінний приз – SPA-weekend у Трускавці. Перемагає та жінка, яка найбільше схудне у відсотковому відношенні. Участь у проекті коштує 500 грн. Всі вирученні кошти будуть передані в ГО АрміяSOS Кіровоград

Проект стартує 11 жовтня. Протягом 4 тижнів на учасниць чекає: – 36 спортивних тренувань – 12 тренувань у фітнес-центрі «Power», 12 групових тренувань у студії «Фитнес-МАНИЯ», 12 тренувань у студії танцю на пілоні «Adrenaline». – Кожна учасниця отримує індивідуально розроблений раціон харчування на місяць від професійного дієтолога Наталії Шульженко та розписану програма тренувань від головного тренера фітнес-центру «Power».

До Кіровограда приїде письменник із Донецька Олексій Чупа

У  неділю, 11 жовтня, о 15.00 в приміщені тайм-клубу “Берлога” відбудеться зустріч з письменником з Донецька Олексієм Чупою.

Його називають відкриттям 2014 року, його книги «Бомжі Донбасу» та «10 слів про Вітчизну» ввійшли до довгого списку премії Книга року BBC 2014 року та ще з десятка рейтингів рекомендованої до прочитання літератури. Автор трьох поетичних збірок ( «Українсько-російський словник», 2011; «69», 2011; «Кома»,2015 ) та троьох прозових ( «10 слів про Вітчизну», «Бомжі Донбасу», «Казки мого бомбосховища» всі 2014)

Олексій Чупа народився в Макіївці. Навчався філології в Донецькому університеті та на спеціальності хіміка-технолога в Макіївському металургійному технікумі. Працював машиністом на Макіївському металургійному заводі. Через війну на Добасі переїхав до Львова в 2014 році. Стипендіат програми “Gaude Polonia” (Польща, 2015).

чупа

Кіровоградський академічний український музично-драматичний театр ім. М. Л. Кропивницького

10 жовтня, 17:00

Циган Василь та звичайна дівчина Галя закохалися. Від них відреклися й прокляли і їхні родини, і їхні громади. Зі щасливим життям у закоханих не склалося. Що щастя для одного – горе для іншого. Вона хоче домашнього затишку, він – волі та таборового життя. Драми у їхні стосунки додає циганка Аза – темпераментна красуня, закохана у Василя, який, коли його тепер вже дружина Галя вагітна, розуміє, що не може без неї жити.

«Циганка Аза» – нове народне шоу театру, де панують кохання, пристрасть, зрада, де зустрілись два світи: український і циганський, наша народна музика і обряди, жагучі циганські романси, пристрасні танці. Цікаве та нетрадиційне оформлення сцени, нетривіальні барвисті костюми, оригінальна музика, написана спеціально для цієї вистави, і як завжди прекрасна гра акторів нашого театру – усе це створює неповторне зачароване дійство.

Початок о 17.00

11 жовтня, 12.00

С.Прокоф’єв, Г.Сапгір “Кіт у чоботях”, дитяча вистава “Кіт у чоботях”

11 жовтня, 17:00 – “Кайдашева сім’я”

За останні півтора століття суспільство зазнало величезних змін і зламів, а душа окремо взятого українця так і залишається «непорочною». І Кайдашихи продовжують зі своїми невістками сімейні війни і нині чи не в кожній квартирі. А «війни» між ними точаться, на жаль, з використанням найновіших засобів масового морального та матеріального знищення, які й не снилися Кайдашам в епоху боротьби за межу, за персональну грушу… і ділять уже не грушу, а квартири, будинки, дачі, кімнати, дітей. А то просто віддаючи на згубу, на поталу зірваним з ланцюгом нервам і найгіршим вадам людини у всі століття, у всі епохи, що завжди принижує людей, примушують їх ділити свої території, маєтки, кімнати, розводить за високі паркани друзів і братів.

У цій виставі сміх лунає крізь сльози й навпаки. Комічні та драматичні ситуації, у які потрапляють персонажі, взяті із самого життя.

Водночас прочитується й справжній гімн українському світові з його неповторною природою, веселою, життєрадісною, поетичною душею людей, мелодійною, багатющою мовою, неповторною у своїй красі піснею.

Початок вистави о 17.00

 У Кіровограді піснями молитимуться за мир

10 жовтня, 10.00

молитва прапорУ Спасо-Преображенському соборі міста Кіровограда (вул. Преображенська, 22) розпочнеться ІХ обласне свято духовного співу «Молюсь за тебе, Україно», в якому візьмуть участь  30 світських та церковних вокально-хорових колективів Кіровоградщини. У їхньому виконанні прозвучать кращі твори з духовної скарбниці хорового мистецтва.  

Автор ідеї та головний режисер свята, започаткованого у 1999 році напередодні 2000-ліття від Різдва Христового управлінням культури Кіровоградської обласної державної адміністрації, обласним Центром народної творчості та Кіровоградським Єпархіальним управлінням Української Православної Церкви, – директор обласного Центру народної творчості, заслужений працівник культури України Валентина Пращур.

Серед цьогорічних учасників – кращі аматорські академічні хорові колективи області: народні аматорські хорові капели Бобринецького, Маловисківського районних будинків культури, хори «Мрія» з Новгородківщини, «Вись» з Новомиргородщини, вокальні ансамблі з  Петрівського, Олександрійського, Олександрівського, Голованівського та інших районів області.

Церковний спів представлять хор духовенства та архієрейський хор Кафедрального собору на честь Різдва Пресвятої Богородиці, верхній хор Спасо-Преображенського собору, хор Свято-Єлисаветинського чоловічого  монастиря (м.Кіровоград), хор храму святого апостола і євангеліста  Іоанна Богослова (смт Голованівськ), верхній хор Свято-Вознесенського храму Олександрійської єпархії (м. Бобринець) та інші.

Мистецтво духовного співу продемонструють також молодіжні та дитячі хори з міст Кіровограда, Олександрії, Новоукраїнки.

За традицією в рамках свята відбудеться презентація виставки «Торжество благодаті, сумління, таланту» декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Понад 40 народних умільців обласного творчого об’єднання «Дивосвіт» представлять більше 100 робіт духовної тематики, серед яких вишиті ікони, рушники, твори живопису.

У Кіровограді відкриється новий спортклуб

10 жовтня, 13.00

У Кіровограді на другому поверсі нового автовокзалу (Олександрійське шосе, 1) відбудеться відкриття нового спортивного об’єкту, клубу – Fight Baza. В ньому розвиватимуться різні види єдиноборств та кроссфіт. Відкриття розпочнеться о 13.00. Деталі – на афіші.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар