16-річний олександрійський школяр-геній залишився у США

16-річний вундеркінд з Олександрії Самуїл Кругляк продовжив навчання в США. Про це розповіла його мати Інна – повідомляє сайт “Моя Олександрія”.

“9 вересня він пішов у 11 клас в місті Сейлем штат Орегон. Живе у знайомих. Розповідає, що заняття англійською, багато алгебри, бо це математичний клас, багато займається спортом на спортмайданчику і в спортзалі. Ще він говорить, що є можливість далі працювати над своїм проектом “, – поділилася Інна.

За словами матері, Самуїл легко переніс розставання з рідним домом, і якщо нудьгує, то не видає цього.

“Ще не відчув розставання, напевно, – говорить вона. – Йому подобається. Раніше він мріяв про університет Шевченка в Україні, а коли виграв конкурс, вибрав Америку, вхопився за цей шанс”.

Обіцяної стипендії 700 доларів на місяць Самуїл поки не отримує. Грант призначений не для школи, а для вищої освіти в Державному університеті Нью-Йорка в Освего. Тому зараз юнак вчиться за рахунок підтримки знайомих і рідних.

“Стипендія – це коли він буде в університеті, а зараз за рахунок знайомих і тато підтримує”, – розповіла Інна.

Читайте більше: Олександрійський школяр завоював бронзу на конкурсі геніїв у США

Нагадаємо, в червні 2015 десятикласник з Олександрії Самуїл Кругляк отримав бронзу на конкурсі молодих вчених ISEF (заснований компанією Intel) в США. У так званій “Олімпіаді геніїв” брало участь 2000 юних винахідників з усього світу. В якості нагороди Самуїлу надана можливість безкоштовного навчання у США з щомісячною стипендією в $ 700.

Кругляк розробив проект отримання електроенергії з атмосфери. Один кіловат такої електроенергії коштуватиме 3 копійки, а зараз споживачі платять 45.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар