Обдурені жителі Злинки шукали справедливості під стінами юстиції та міліції (ФОТО)

????????????????????????????????????

Епопея з рейдерським захопленням землі у Злинці триває не перший місяць. Спочатку невідомі намагалися захопити елеватор, потім виявилося – що землі, колись здані селянами в оренду ТОВ «Авангард», їм фактично більше не належать. Справа стоїть на контролі обласної влади, прокуратури, міліції, управління юстиції, але за 3 місяці суттєвих зрушень так і не відбулося. Тим часом підходить посівна і жителі Злинки хочуть отримати своє законне право на обробіток землі.

Читайте більше: Земельний конфлікт у Злинці: рейдери, блокпости і пошуки справедливості

Це і стало причиною того, що сьогодні, 10 вересня, жителі Злинки мітингували під стінами обласного управління юстиції та міліції.

«Ми хочемо, щоб управління юстиції законним шляхом відізвали підроблені документи реєстрації земельних паїв, – озвучує вимоги громади кореспонденту Першої електронної газети Володимир Малохатько. – Також ми хочемо нагадати слідчим органам та прокуратурі про те, що темпи розслідування громаду не задовольняють. Правоохоронні органи працюють настільки повільно, що до сих пір не зробили експертизу кількості постраждалих від земельних махінацій у Злинці. А тим часом «земельна чума» розповзається районом.  Сьогодні тут присутні не тільки жителі Злинки, а й власники земельних паїв із Комсомольська, Глодосів. Ця чума йде по району, можливо, й по області».

\

Годинне стояння під стінами обласної юстиції та скандування гасел «Ганьба!» не принесли жодного результату – ніхто з управління юстиції так і не вийшов до розгніваних жителів Злинки. Тоді селяни самостійно вирішили шукати відповіді на питання, які їх турбують. Близько півсотні роздратованих мітингувальників направились до нещодавно призначеного керівника Кіровоградського управління юстиції Віктора Кондратюка.

Після довгої гамірної словесної перепалки начальнику головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області  Віктору Кондратюку вдалося пояснити злинцям, що повністю задовольнити вимоги мітингувальників юстиція не в силі.

«Ми не можемо відізвати підроблені документи реєстрації земельних паїв, оскільки це не в нашій компетенції, –  пояснює начальник головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Віктор Станіславович. – Ми можемо лише розробити зразок колективного позову до суду, з яким ваша громада направиться в суд. Для того, щоб люди, які будуть подавати цей позов не платили судовий збір, у позові буде зазначено прохання відтермінувати сплату судового збору після розгляду справи у суді. Управління юстиції під час судового процесу буде відповідачами, але ми будемо підтримувати позовні вимоги злинської громади. У випадку, якщо справа буде виграшна, ми не будемо подавати апеляційну скаргу в суд».

Більш-менш задоволені позицією кіровоградської юстиції, мітингувальники вирушили під стіни УМВС у Кіровоградській області.  Начальник міліції Сергій Кондрашенко повідомив жителям Злинки, що відносно підставної фірми ТОВ “СТОВ Авангард” зараз готуються матеріали справи, для відкриття кримінального провадження за шахрайство, а на посадовців Маловисківської реєстраційної служби відкрито кримінальне провадження за статтею – «Зловживання владою або службовим становищем». Стосовно

Але мітингувальників така відповідь не задовольнила. Вони переконані – правоохоронні органи навмисне затягують справу. Тому найближчим часом злинці готуються до більш радикальних акцій – перекрити дорогу або залізницю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар